Un model razr Lite, mai ieftin, s-ar putea alătura modelului pliabil razr 40 Ultra. FOTO

18.04.2023
Un model razr Lite, mai ieftin, s-ar putea alătura modelului pliabil razr 40 Ultra. FOTO

Motorola ar putea ataca segmentul de dispozitive pliabile mai agresiv în 2023, după trei generații de modele razr cu diverse niveluri de succes în piață. Compania ar putea pregăti astfel atât un model „lite”, care să intre în ofertă la un preț mai mic, dar și un model „Ultra”, care să concureze mai bine în piață cu dispozitive pliabile de top ale concurenței. Acesta din urmă a ajuns deja în baza de date a testelelor GeekBench, care dezvăluie și configurația hardware a acestuia.

Motorola Razr Lite ar putea adopta un ecran exterior de dimensiuni foarte mici

Probabil că varianta Razr Lite 2023 va fi mai importantă în piață decât un model Ultra. Asta pentru că un telefon mai accesibil ar putea ajunge în mâinile mai multor utilizatori interesați de dispozitive pliabile, dar care stau departe de ele din cauza prețurilor ridicate. MySmartPrice și OnLeaks au publicat o serie de imagini cu ceea ce pare a fi acest Razr Lite, un dispozitiv pliabil de la Motorola, cu un ecran exterior de dimensiuni foarte mici.

De fapt, din punct de vedere al design-ului, acest model este foarte similar cu ceea ce vedem de la Samsung în seria Galaxy Z Flip de dinainte de modelul Flip4, cu un ecran exterior de dimensiuni mici, care afișează informații de bază, precum ora și notificări, alături de două camere și un blitz. Imaginile 3D pe care le avem la dispoziție sunt realizate pe baza unor fotografii reale, de rezoluție mică, cu dispozitivul real, deci putem intui că acesta există deja într-o variantă prototip.

Varianta Ultra are hardware similar cu Flip4 de la Samsung

Pe lângă acest model, care este așteptat în următoarele câteva luni, Motorola ar mai pregăti un model: un Razr+ 2023, despre care am mai vorbit în trecut pe baza unor leak-uri, care ar putea fi numit razr 40 Ultra în anumite regiuni. Acesta a apărut de curând în baza de date GeekBench.

Dispozitivul cu numărul de model XT-2321-1, listat și drept „motorola razr 40 ultra”, pre să folosească hardware din generația precedentă. Vorbim despre un chipset Snapdragon 8+ Gen 1, 8 GB memorie RAM și Android 14. Practic, va oferi hardware similar cu ceea ce oferă și Samsung pe modelul Galaxy Z Flip4, lansat deja din august anul trecut. De altfel, în august 2023, Samsung pregătește deja un Flip5 mai performant, care va folosi, cu siguranță, Snapdragon 8 Gen 2 „for Galaxy”.

motorola razr 40 ultra geekbench

Scorul din GeekBench nu este unul impresionant, însă nici nu ne așteptăm la performanță de top de la telefoane pliabile, care nu au foarte mult loc pentru răcire la interior. Cu un scor Single-Core de 1.280 puncte și Multi-Core de 3.810 puncte, razr 40 Ultra ar putea fi un telefon performant, cel puțin pe perioade scurte, înainte să intre în throttling. Aceste scoruri sunt obișnuite pentru dispozitive cu Snapdragon 8+ Gen 1.

Conform zvonurilor, noul model va folosi la exterior un ecran de 4,5” care va putea rula aplicații complete, alături de un ecran pliabil de 6,7” la 144 Hz în interior. Camerele vor folosi senzori de 64 megapixeli pentru obiectivul wide și 13 megapixeli pentru ultrawide, în timp ce o baterie de 3.640 mAh va alimenta totul.

Până acum, brandul Motorola nu pare interesat să concureze și în zona „Fold”, de dispozitive pentru productivitate și multimedia. Conform unui leaker cunoscut de pe Twitter, Max Jambor, cele două modele Motorola se vor numie Razr Lite și Razr Pro în Europa, și vor fi lansate pe 1 iunie, la Madrid.

sursa: MySmartPrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult