Motorola razr+ 2023 ar putea avea un ecran imens la exterior, dar o baterie foarte mică la interior

17.03.2023
Motorola razr+ 2023 ar putea avea un ecran imens la exterior, dar o baterie foarte mică la interior

Una dintre cele mai mari provocări pentru producătorii de smartphone-uri pliabile a fost integrarea unui acumulator cu capacitate mare. Abia recent am început să vedem avansuri tehnologice în zona de modele clamshell, cu noul Find N2 Flip de la Oppo și modelul Flip4 de la Samsung. Motorola pare însă să meargă în sens invers, noile informații despre modelul Moto razr+ 2023 sugerând că va avea o baterie chiar mai mică decât modelul anterior, razr 2022.

Față de modelul anterior, razr+ 2023 ar putea reprezenta un „downgrade” de 19% din capacitatea bateriei

Pe lângă schimbarea de nume, care se transformă din razr în razr+, noul model pliabil pe format clamshell va avea o baterie semnificativ mai mică, spun noile zvonuri publicate de MySmartPrice. Se pare că noul telefon va integra acumulator cu capacitate totală de doar 2.850 mAh, cu 19% mai puțin decât generația anterioară. Acest lucru ar putea sugera că telefonul de anul acesta va oferi o autonomie mai slabă.

De altfel, bateria este similară în capacitate cu cea a modelului din 2020, originalul razr, care era livrat cu un acumulator de 2.800 mAh.

Această alegere este interesantă mai ales pentru că se zvonește că noul model va integra un ecran exterior mare, care va acoperi întreaga suprafață a capacului. Astfel, utilizatorii vor fi mai degrabă încurajați să folosească acest ecran pentru activități simple, iar ecranul va consuma cu siguranță mai multă energie decât cel de pe modelele anterioare.

De fapt, acel ecran ar putea fi chiar și motivul pentru micșorarea bateriilor. Cu un ecran atât de mare „la bord”, rămâne mai puțin spațiu intern pentru integrarea unor baterii mai mari. În cazul în care acest model va fi din nou echipat cu hardware high-end, precum un procesor Snapdragon 8, autonomia următorului razr+ pare să fie deja o problemă chiar și înaintea anunțului oficial.

Un alt detaliu dezvăluit de articolul publicat pe MySmartPrice este faptul că ecranul intern va integra o cameră frontală sub ecran. Până acum, singurele pliabile cu camere sub ecran au fost Galaxy Z Fold3 și Fold4 de la Samsung, cu soluții nu tocmai ideale.

sursa: MySmartPrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult