Moviphone încearcă să ne convingă că smartphone-urile cu proiector încă sunt relevante

12.01.2018
Moviphone încearcă să ne convingă că smartphone-urile cu proiector încă sunt relevante

Un alt concept interesant, care din păcate nu a prins tracţiune la public, este smartphone-ul cu proiector integrat. Jucători precum Samsung şi Motorola oferind în ultimii câţiva ani soluţii de acest gen care nu au avut mare succes comercial, dar compania Wireless Mobi Solution crede însă că încă există o piaţă pentru un asemenea dispozitiv. Aceasta a prezentat la CES 2018 modelul Moviphone, un smartphone mid-range premium, cu proiector integrat şi un preţ… piperat.

Având în vedere costurile de producţie în plus pentru integrarea unui proiector, probabil că preţul de 599 dolari americani este justificat pe hârtie, însă în practică, telefonul nu prea impresionează. Avem de a face cu un dispozitiv cu design „clasic”, cu margini groase deasupra şi sub display, un panou cu diagonală de 5,5” şi rezoluţie Full HD şi o platformă de medie de la MediaTek (chipset octa-core MT6750V) cu 4 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare.

Camerele foto de 16, respectiv 8 megapixeli nu par să ofere funcţii moderne precum o cameră wide, o cameră cu zoom sau efect de bokeh în mod portret, iar acumulatorul de 4.000 mAh pare de ajuns pentru telefon, însă nu este clar cât de rezistent este atunci când este folosit alături de proiectorul din dotare.

Şi că tot veni vorba despre proiector, acesta poate afişa orice conţinut apare pe ecranul telefonului în rezoluţie 720p, cu o diagonală maximă a proiecţiei de 100”. Poziţionarea în partea de sus a dispozitivului nu pare foarte inspirată, întrucât butoanele de control pentru un film în mod landscape nu ar fi orientate către utilizator în utilizare.

Spre diferenţă de alte dispozitive prezentate la CES, Moviphone este un produs care poate fi cumpărat chiar acum. Având în vedere că livrarea poate dura până la şase săptămâni, este posibil ca Wireless Mobi Solution să abordeze o strategie precaută, care evită surplusul de stoc, producând exact câte unităţi sunt necesare pentru onorarea comenzilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult