Noi detalii despre Honor V10: va integra baterie mare, Android 8.0 şi mufă de căşti

20.11.2017
Noi detalii despre Honor V10: va integra baterie mare, Android 8.0 şi mufă de căşti

Honor V10 va fi probabil ultimul smartphone important care se lansează în 2017. Huawei va dezvălui detalii complete despre acest dispozitiv pe 28 noiembrie, în cadrul unui eveniment de lansare pe care îl organizează în China, însă până atunci avem noi informaţii despre hardware-ul pe care acest dispozitiv îl va include şi fără să surprindă pe nimeni, este foarte similar cu cel al noului Huawei Mate 10, dezvăluit luna trecută.

Se pare că Honor V10 va fi primul dispozitiv al acestui sub-brand Huawei care va beneficia de un display edge-to-edge. Acesta va adopta formatul 18:9 cu rezoluţie Full HD+ (2.160 x 1.080 pixeli) şi va oferi o diagonală de 5,99”. La interior, V10 va integra noul chipset high-end Kirin 970 produs de Huawei, 6 GB memorie RAM, 64 sau 128 GB spaţiu de stocare şi un acumulator mare, de 3.750 mAh. Sistemul dual-camera de pe Mate 10 pare să se întoarcă, însă cel mai probabil fără branding-ul Leica, lucru care sugerează că performanţa nu va fi la fel de bună în anumite situaţii.

Senzorii de 16, respectiv 20 megapixeli vor fi poziţionaţi pe spatele dispozitivului, în timp ce pe partea din faţă va fi folosit un senzor de 13 megapixeli. Nu în ultimul rând, noul Honor V10 va veni cu cea mai recentă versiune a interfeţei proprietare: EMUI (Emotion UI) 8.0. Aceasta va fi bazată pe versiunea 8.0 de Android şi va îmbunătăţi probabil experienţa de utilizare, în special pe dispozitivele cu ecrane mai înalte, precum cel de pe Honor V10.

Având în vedere că telefonul va beneficia de o construcţie metalică în totalitate, încărcarea wireless iese din discuţie, în timp ce rezistenţa la apă şi praf IP68 nu va fi prezentă pe Honor V10. În schimb, telefonul va beneficia de un jack pentru căşti, ceva ce nici Mate 10 Pro nu oferă.

Aceste informaţii au fost publicate pe site-ul xda-developers, citând surse credibile, informaţiile fiind dezvăluite de codul sursă al unui pachet software dedicat noului Honor V10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult