Noi detalii despre HTC M8, succesorul lui HTC One

Noi detalii despre HTC M8, succesorul lui HTC One

Cunoscut după numele său de cod – HTC M8, telefonul care va înlocui modelul One la începutul anului viitor plusează cu un design evoluat şi hardware mult îmbunătăţit, adus la nivelul celor mai pretenţioase telefoane cu Android din oferta rivalului Samsung.

Potrivit ultimelor zvonuri, HTC M8 face un mic salt la capitolul dimensiunii ecranului, de la 4,7 inch cât are HTC One la 5.0 inch, păstrând însă neschimbată rezoluţia 1080p. În schimb, rezoluţia pe verticală ar putea urca de la 1920 la 2048 pixeli, rezultând mai mult spaţiu de afişare fără ca lăţimea telefonului să crească peste nivelul lui HTC One.

Noi detalii despre HTC M8, succesorul lui HTC One

Principala noutate este trecerea la un CPU quad-core mult mai puternic, furnizat de chipset-ul Snapgragon 800. Performanţele lui HTC M8 sunt susţinute cu sistemul Android 4.4 KitKat, personalizat cu interfaţa HTC Sense 6 şi ajutat cu nu mai puţin de 3GB memorie RAM.

Pe lista dotărilor aşteptate, dar încă neconfirmate oficial, se mai află şi cititorul de amprente întâlnit şi la modelul HTC One Max deja lansat.

HTC M8 ar putea avea debutul oficial la începutul anului viitor, urmând ca lansarea să aibă loc în preajma expoziţiei CES 2014, sau mai probabil la MWC 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult