Noi detalii despre Xperia Z2: filmare 4K, USB Audio de înaltă fidelitate şi noi opţiuni software

Noi detalii despre Xperia Z2: filmare 4K, USB Audio de înaltă fidelitate şi noi opţiuni software

Acum o săptămână au ieşit la iveală primele zvonuri despre viitorul terminal Xperia Z2 de la Sony, care este cunoscut momentan sub numele de cod Sirius, acesta urmând să fie prezentat la sfârşitul lunii februarie în cadrul Mobile World Congress 2014. Până atunci, o serie de noi informaţii dezvăluie alte detalii hardware şi software interesante ale viitorului produs Sony.

Conform zvonului de acum o săptămână, Xperia Z2 ar trebui să aducă un ecran cu diagonală de 5,2” şi rezoluţie de 2560×1440 pixeli, 3 GB de memorie RAM, un procesor ceva mai rapid din familia Qualcomm Snapdragon 800 şi o baterie cu o capacitate de 3700 mAh.

Informaţiile recent intrate în posesia XperiaBlog dezvăluie că Xperia Z2 va oferi un sistem audio cu două difuzoare, acesta urmând să fie secondat de opţiunea de spaţializare audio S-Force. Cei care preferă o redare audio de foarte bună calitate vor aprecia probabil apariţia suportului USB Audio cu latenţă scăzute, ceea ce va permite cuplarea la telefon a unui DAC portabil cu fidelitate superioară celei oferite de cipurile obişnuite implementate în telefoane.

Conform acestor informaţii, Xperia Z2 va include un ecran capacitiv cu sensibilitate ridicată, telefonul putând fi astfel controlat cu mănuşi sau alte obiecte conductive, iar rezistenţa la apă a fost şi ea confirmată. În final, camera foto va oferi opţiunea de filmare la rezoluţie 4K, care nu a fost implementată pe Xperia Z1 deşi hardware-ul era compatibil, şi înregistrate cu un număr mare de cadre pe secundă.

Din punct de vedere software, lista noutăţilor este mult consistentă. Bazat pe codul Android 4.4.2, software-ul de pe Xperia Z2 va aduce două interfeţe software. Prima va fi asemănătoare cu cea implementată deja de Sony peste codul-sursă Android 4.3, aceasta beneficiind însă acum şi de noul suport pentru transparenţe. Cea de-a doua va fi dedicată începătorilor sau celor cu acuitate vizuală scăzută, aceasta folosind fonturi şi butoane de mari dimensiuni.

În cadrul pachetului software, Sony a cosmetizat Notification Area cu două taburi care vor oferi acces separat la notificările vizuale şi setările rapide fără a aglomera un unic panou ca până acum. Printre noile opţiuni software se regăsesc opţiunea de menţinerea activităţii ecranului atunci când sunt detectaţi ochii utilizatorului (similară Smart Stay de la Samsung), posibilitatea ajustării temperaturii ecranului, preluarea sau respingerea apelurilor cu ajutorul gesturilor şi trezirea din stand-by cu o atingere dublă pe ecran.

Printre funcţiile noi se remarcă implementarea unui robot telefonic, opţiuni mai bogate pentru schimbarea temelor de interfaţă şi suport nativ pentru imprimante.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News