Noi imagini cu iPhone XR 2: cameră duală, noi culori şi upgrade-uri la interior

31.05.2019
Noi imagini cu iPhone XR 2: cameră duală, noi culori şi upgrade-uri la interior

Chiar dacă noile iPhone-uri sunt programate pentru lansare abia în toamnă, cunoaştem deja foarte multe detalii despre acestea, în special la nivel de design. Cele mai noi fotografii neoficiale cu smartphone-urile de la Apple par a fi scăpate pe internet de un producător de accesorii, care confirmă din nou faptul că generaţia a doua de iPhone XR va beneficia de un sistem cu două camere şi că va primi noi nuanţe de culoare pentru carcasă.

Se pare că iPhone XR 2 va fi o versiune iterativă, care va păstra o mare parte dintre elementele originalului. Avem de a face cu un ecrand e 6,1” bazat pe tehnologie LCD, probabil identic cu cel de anul trecut, şi cu un notch pproeminent în partea de sus. Diferenţa apare pe partea din spate, unde camera este acum încadrată într-un pătrat cu colţuri rotunjite, similar în design cu cel zvonit pentru iPhone 11 şi 11 Max, însă cu doar două camere.

Zvonurile spun că noul iPhone XR nu va beneficia de toate upgrade-urile hardware pe care le vor primi noile iPhone-uri de top, ci va primi un sistem de camere similar mai degrabă cu cel de pe iPhone XS. Imaginile dezvăluie şi câteva opţiuni noi de culoare pentru iPhone XR 2. Culorile negru şi roşu se vor întoarce, însă noi nuanţe precum auriu şi gri vor fi incluse în noua gamă. Este posibil ca acestea să înlocuiască culorile galben şi alb de pe modelul XR din 2018.

La interior însă, noul iPhone XR este aşteptat cu hardware similar cu iPhone 11. Vorbim despre un chipset Apple A13 pe 7nm, 3 sau 4 GB memorie RAM şi minmum 64 GB spaţiu de stocare intern. Întrucât XR este considerat modelul „inferior”, acesta nu va primi probabil actualizări hardware pentru sistemul de deblocare Face ID sau pentru camera frontală FaceTime HD. De asemenea, acesta ar putea fi ultimul iPhone produs de Apple bazat pe tehnologia LCD, modelele din viitor fiind aşteptate fie cu ecrane OLED, fie cu panouri bazate pe noile tehnologii mini LED sau micro LED.

Există şi alte zvonuri care vorbesc despre un posibil smartphone pliabil de la Apple, cu ecran OLED flexibil. Acesta ar putea fi prezentat în 2020, însă având în vedere cât de fragile sunt momentan aceste dispozitive, există posibilitatea ca Apple să aştepte puţin mai mult, până când tehnologia se maturizează. Croning, producătorul Gorilla Glass a anunţat de curând că se aşteaptă să poată oferi protecţii din sticlă pentru dispozitive pliabile în următorii doi sau trei ani, deci un dispozitiv pliabil Apple ar putea întârzia până prin 2022.

Galerie foto

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult