Noi imagini cu One A9, mid-range-ul premium de la HTC

12.10.2015
Noi imagini cu One A9, mid-range-ul premium de la HTC

Smartphone-ul HTC One A9 (codename Aero) pare să fie la doar câteva zile distanţă de lansare, iar după cum ne-am obişnuit deja în industria dispozitivelor mobile, noi imagini cu o machetă a acestuia au fost scăpate pe internet. Putem vedea astfel noul terminal din toate unghiurile relevante, însă în continuare nu poate fi negată asemnănarea izbitoare cu designul folosit de Apple pentru iPhone 6 şi 6S.

Imaginile au fost publicate de celebrul cont de Twitter @OnLeaks şi dezvăluie poziţia fiecărui buton şi port de pe noul smartphone HTC. Pe muchia de jos se regăsesc patru elemente. În partea stângă este poziţionat difuzorul monofonic, alături de un port micro-USB (care curios nu este centrat). Microfonul şi jack-ul audio sunt poziţionate tot în partea de jos a dispozitivului, însă sunt aliniate spre dreapta.

Sub display a fost implementat un senzor de amprentă, iar butoanele back, home şi recent au fost mutate pe display, spre diferenţă de alte modele ale companiei. Toate cele trei butoane fizice, volum sus, volum jos şi Power se regăsesc pe marginea din dreapta a dispozitivului, iar pe partea din stânga au fost poziţionate două tăviţe: una pentru carteala SIM şi una pentru carduri microSD.

Spatele telfonului este probabil cel mai simplu element şi cel care aduce aminte de popularul iPhone cel mai mult. Există două dungi de plasitc care servesc drept antene pentru semnal, GPS, Bluetooth şi WiFi, iar camera foto este poziţionată central în partea de sus, alături de un blitz.

Specificaţiile tehnice ale dispozitivului descriu însă un telefon destinat mai degrabă segmentului mid-range. Se zvoneşte că acesta ar fi bazat pe un chipset Snapdragon din seria 600, va integra 2 GB memorie RAM şi va fi construit în jurul unui display Full HD de 5”. Vom vedea dacă aceste informaţii sunt adevărate pe 20 octombrie, când HTC One A9 este programat pentru lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult