Noi probleme pentru utilizatorii Pixel 6: pixeli „morți” în jurul perforației camerei foto

11.07.2022
Noi probleme pentru utilizatorii Pixel 6: pixeli „morți” în jurul perforației camerei foto

Surprizele neplăcute par că nu se mai termină pentru utilizatorii de telefoane Pixel 6, reclamate acum pentru noi probleme cu defectarea ecranului, manifestate prin apariția de pixeli „morți” în jurul perforației camerei foto.

Cel mai probabil, de natură hardware, defectul localizat în zona perforației pentru camera frontală este reclamat tot mai frecvent de utilizatorii Pixel 6. Singura veste bună este că seria Pixel lansată în luna octombrie 2021 mai are încă destule luni de garanție rămasă, reclamanții acestui defect având șanse mari să primească înlocuirea pe garanție a ecranului. În schimb, pentru Google aceasta este doar încă o lovitură de imagine, telefoanele Pixel ajungând să fie cunoscute mai mult pentru numeroasele probleme hardware/software, decât pentru accesul la versiuni „curate” de Android și tehnologiile inovatoare special dezvoltate de compania americană.

Unii dintre utilizatorii Pixel 6 nemulțumiți reclamă apariția unui punct negru chiar în spatele camerei frontale, iar alții se plâng că același defect se manifestă în colțul din dreapta sus al telefonului. Aparent, simptomele se manifestă manifestă în mod progresiv, punctele abia sesizabile devenind pete tot mai mari pe suprafața ecranului.

În afara numărului tot mai mare de raportări, un alt motiv de îngrijorare este că posesorii dispozitivelor afectate susțin că nu și-au scăpat pe jos sau lovit telefoanele.

Nu este clar dacă există o legătură directă, sau pură coincidență, însă unii utilizatori leagă apariția simptomelor de actualizarea telefoanelor la cea mai recentă versiune de firmware.

Momentan, Google nu oferă o explicație oficială pentru situația apărută și nici o soluție rapidă de rezolvare, ghinioniștii fiind nevoiți să se îndrepte către tehnicienii centrelor de service, primind răspunsuri dintre cele mai diverse.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult