Telefoanele Pixel 6 resping pe ascuns apeluri. De la ce pornește problema

18.04.2022
Telefoanele Pixel 6 resping pe ascuns apeluri. De la ce pornește problema

Concurând la titlul de smartphone cu cele mai multe bug-uri, Pixel 6 scoate la înaintare încă o problemă, a cărei manifestare poate priva utilizatorii de apeluri telefonice importante.

Raportată și la modelul Pro, problema se manifestă în mod complet invizibil, funcția anti-SPAM a telefonului respinzând pur și simplu apeluri, în mod invizibil pentru utilizatori. Punând și mai mult sare pe rană, problema s-ar manifesta mai ales pentru contactele memorate în lista telefonului și nu pentru cele complet întâmplătoare.

În cazul în care respectivul bug s-a manifestat, singura modalitate pentru a afla despre problema apărută este verificarea listei cu apeluri ratate, acestea fiind înregistrate chiar dacă au fost respins.

Deși Google nu oferă deocamdată un remediu oficial, problema pare să fie localizată în meniul Settings -> Notifications -> Do Not Disturb -> Schedules. Aparent, bug-ul este semnalat de liste Do Not Disturb care apar în mod neașteptat, simpla ștergere a înregistrărilor eronate rezolvând problema.

Problema semnalată de un utilizator Pixel 6 nu este confirmată de Google, fapt ce indică mai degrabă o manifestare izolată, decât un fenomen larg răspândit. În urmă cu doar câteva luni, utilizatorii Pixel 6 au reclamat exact opusul acestei probleme, respectiv apelarea aleatorie a numelor din agenda de contacte. Potrivit experiențelor descrise pe forumul de suport tehnic oficial, apelările eronate se produc cel mai adesea în timp ce telefonul se află în buzunar.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult