Noi zvonuri despre iPhone 13: fără port fizic Lightning, reinstalare software prin internet și 1 TB stocare

01.03.2021
Noi zvonuri despre iPhone 13: fără port fizic Lightning, reinstalare software prin internet și 1 TB stocare

Următoarea generație de iPhone, fie că va fi numită 12S sau 13, este așteptată cu o serie de modificări față de generația 12 din prezent. În primul rând, o parte dintre modificări ar putea fi vizibile la exterior, cu un decupaj mai mic în ecran, însă altele ar putea fi mai puțin evidente la prima vedere. Zvonurile sugerează camere mai performante, un ecran mai rapid și, desigur, un procesor mai puternic. Totuși, un zvon care tot apare din când în când apare din nou în mediul online: Apple ar putea elimina în sfârșit port-ul Lightning.

iPhone 13 ar putea aduce schimbări atât la interior, cât și la exterior

În timp ce mulți se vor bucura de faptul că Apple ar putea renunța în sfârșit la port-ul proprietar Lightning, s-ar putea să nu fie tocmai mulțumiți de soluția pe care Apple o propune. În locul acestuia s-ar putea să nu primim nimic în schimb. Apple are port-uri USB-C pe tabletele iPad Pro și pe computerele Mac și MacBook, dar nu și pe telefoane, iar această mișcare ar putea să ducă la un iPhone fără port-uri fizice.

Încărcarea este deja posibilă încă de la iPhone X folosind tehnologia wireless Qi, în timp ce generația iPhone 12 a introdus încărcătoarele MagSafe, care folosesc încărcarea wireless alături de magneți pentru eficiență crescută și putere mai mare. Dacă încărcarea este însă „cât de cât” rezolvată cu MagSafe, reinstalarea software fără un port fizic are o soluție nu tocmai convențională.

Pentru că nu vei mai putea conecta un telefon folosind un cablu la un computer pentru reinstalarea iOS de urgență, Apple se pregătește să integreze o soluție software direct pe telefon, care permite reinstalarea sistemului de operare independent. Această funcție se numește Internet Recovery și este similară cu soluția pe care Apple o folosește deja pe computerele Mac.

Informația vine de pe site-ul appleosophy.com, care citează surse din industrie într-un articol care include informații exclusive referitoare la noua funcționalitate. Se pare că procesul de restaurare software prin internet durează cam de 2,5 ori mai mult decât cea standard de pe un PC prin cablu, dar este în general un proces destul de rar întâlnit, care este realizat de multe ori în service, chiar dacă și utilizatorii au această opțiune acasă. Având în vedere că această soluție necesită iTunes, iar majoritatea utilizatorilor de iPhone nici măcar nu mai folosesc acest software, probabil că nu foarte mulți vor fi afectați.

Apple ar putea oferi însă pe modelele fără port Lightning, adică modelele Pro din gama iPhone 13/12S, o nouă opțiune de stocare. Pentru prima dată, Apple ar putea crește stocarea internă la maximum 1 TB. Deja modelele Pro porneau de la 128 GB și creșteau la 256 și 512 GB, eliminând astfel necesitatea stocării interne, iar acum telefoanele sale ar putea avea mai mult spațiu decât computerele sale din gama „entry”. De asemenea, Apple ar putea integra pentru prima dată un senzor de amprentă Touch ID în ecran.

surse: Appleosophy, 9to5mac, foto: MKBHD

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult