Noi zvonuri sugerează că Samsung nu va renunța la procesoarele Exynos nici pe seria Galaxy S23

20.09.2022
Noi zvonuri sugerează că Samsung nu va renunța la procesoarele Exynos nici pe seria Galaxy S23

Qualcomm s-a lăudat de curând că telefoanele flagship de la Samsung din generația următoare vor folosi exclusiv procesoarele sale Snapdragon, cel mai probabil Snapdragon 8 Gen 2. Totuși, în interiorul Samsung există anumite conflicte între diviziile de dezvoltare și conducerea companiei, care ar putea duce la realizarea unor modele cu procesoare Exynos. În ciuda planurilor de a lansa telefoane la fel în toată lumea, se pare că există o șansă să nu scăpăm de modelele Exynos nici anul următor.

Galaxy S23 ar fi trebuit să fie prima gamă Samsung echipată exclusiv cu chipset-uri de la Qualcomm

Conform Ice Universe, leaker-ul celebru de pe Twitter și Weibo, specializat în dispozitive Samsung, divizia de dezvoltare Samsung MX (Mobile eXperience), este dezamăgită de performanța procesoarelor pe care le produce Samsung Semiconductors. Acestea sunt deseori mai puțin performante și mai puțin eficiente decât alternativele de la Qualcomm, însă sunt folosite totuși în anumite regiuni.

Estimările spun că seria Galaxy S22 folosește în proporție de 70% procesoare Snapdragon 8 Gen 1, restul de 30% fiind acoperit de Exynos 2200. Majoritatea acestor modele sunt vândute în Europa, unde primim de obicei variantele inferioare de flagship-uri Samsung, cu diferențe evidente atât la performanță brută, cât și în consum de energie, dar și în procesarea imaginilor realizate de camerele foto.

galaxy s23 exynos ice universe

Conducerea Samsung insistă însă ca în ciuda dezavantajelor, telefoanele Galaxy S23 să fie produse și în variante cu chipset Exynos 2300, modelul din generația următoare.

Astfel, nu este clar pe ce se baza CEO-ul Qualcomm când anunța că toate telefoanele flagship de la Samsung vor fi bazate pe cipurile Snapdragon. Cert este însă că Samsung a trecut deja pe procesoare de la Qualcomm pe anumite serii de produse, precum telefoanele pliabile Galaxy Z și tabletele high-end din game Galaxy Tab S. O trecere a seriei Galaxy S de telefoane pare a fi doar o chestiune de timp, până când diviziile din cadrul Samsung și conducerea companiei se vor obișnui cu această idee.

sursa: Weibo, via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult