Când se lansează Snapdragon 8 Gen 2, următorul procesor de top de la Qualcomm

28.06.2022
Când se lansează Snapdragon 8 Gen 2, următorul procesor de top de la Qualcomm

Primele telefoane cu Snapdragon 8+ Gen 1 încă nu au început să apară pe piață, însă deja avem o dată estimativă pentru lansarea modelului următor, Snapdragon 8 Gen 2. Qualcomm are un program bine stabilit de lansări, iar noul său chipset high-end pentru următorul an este dezvăluit, de obicei, în cadrul Snapdragon Summit, un eveniment de câteva zile care are loc spre finalul anului în curs. Se pare că în 2022, evenimentul este mutat din decembrie în luna noiembrie.

Snapdragon Summit ar putea avea loc anul acesta mai devreme

Compania a publicat din greșeală pe site-ul său un anunț legat de data la care va avea loc Snapdragon Summit în 2022. Data pare să fie stabilită pentru perioada 14-17 noiembrie, moment la care vom vedea și chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2. Dacă se dovedește că noul model de procesor este anunțat atât de devreme, avem șansa să vedem chiar și pe rafturile magazinelor dispozitive care folosesc acest chipset înainte de 2023.

Informațiile despre noul procesor, care ar avea numărul de produs SM8550, sugerează că vom avea parte de o arhitectură neconvențională pentru noul chipset. Snapdragon 888 și 8 Gen 1 au folosit un format 1+3+4 pentru împărțirea internă a nucleelor: unul de performanță foarte înaltă, trei de performanță înaltă, la o frecvență mai mică și patru nuclee eficiente.

Modelul Snapdragon 8 Gen 2 ar putea adopta însă un format 1+2+2+3, cu diverse tipuri de nuclee ARM. Nucleul principal ar fi un Cortex-X3, cele două nuclee performante vor fi Cortex-A720, alte două nuclee performante vor fi Cortex-A710, iar cele trei nuclee eficiente ar fi tot A510, ca și până acum.

Având în vedere că producția Snapdragon 8+ Gen 1 a fost mutată din fabricile Samsung în cele TSMC, ne așteptăm ca și noile modele să fie dezvoltate tot în fabricile taiwaneze.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult