Noile leak-uri confirmă: șapte ani de update-uri pentru Google Pixel 8a

29.04.2024
Noile leak-uri confirmă: șapte ani de update-uri pentru Google Pixel 8a
Foto: Oneleaks / Smartprix

Google Pixel 8a este cel mai prost ținut secret al celor de la Google. Până acum, s-au vehiculat specificațiile sale hardware, culorile în care va fi disponibil, dar și faptul că ar urma să fie primul smartphone de la Google disponibil oficial în noi regiuni, printre care și România.

Seria de leak-uri continuă acum cu câteva imagini promoționale dedicate lui Google Pixel 8a, care dezvăluie câteva detalii noi, dar și confirmă unele dintre informațiile pe care le știam deja.

Astfel, sistemul de camere cu care va fi dotat Google Pixel 8a ar urma sa beneficieze de aportul AI, fiind oferit suport și pentru funcții precum Audio Magic Eraser, capabil să elimine zgomotul de fond nedorit din clipurile video înregistrate cu telefonul, sau Night Sight, pentru fotografii cât mai reușite pe timp de noapte.

Google Pixel 8a
Foto: Android Headlines

După cum se așteaptă toata lumea, Google Pixel 8a ar urma să folosească cipul propriu Tensor G3 (același utilizat și de frații mai mari Pixel 8 și Pixel 8 Pro), iar bateria sa va putea fi încărcată, pe fir, la maximum 18W, folosind un încărcător compatibil.

Google Pixel 8a
Foto: Android Headlines

Aceste leak-uri confirmă, de asemenea, faptul că Pixel 8a va beneficia de certificare IP67 pentru rezistență la apă și praf, dar și de nu mai puțin de 7 ani de update-uri de securitate.

Google Pixel 8a
Foto: Android Headlines

Dintre caracteristicile bazate pe AI pe care le-am mai întâlnit și la concurență, Google Pixel 8a va oferi posibilitatea de a realiza un sumar al e-mail-urilor primite, dar și funcția „Circle to Search”, popularizată de Samsung la începutul acestui an.

Google Pixel 8a
Foto: Android Headlines

Din categoria zvonurilor neconfirmate încă, noul smartphone de la Google ar urma să dispună de 8 GB de memorie RAM, precum și de un ecran cu diagonala de 6,1 inci, cu rezoluție FullHD+ și rată de refresh de 120 Hz (sau numai 90 Hz, conform altor surse). Sistemul de camere ar fi bazat pe un senzor principal de 64 MP și unul ultra-wide de 13 MP, iar bateria ar avea o capacitate de 4500 mAh.

Google Pixel 8a va fi anunțat oficial la ediția din acest an a conferinței Google I/O, ce va avea loc pe 14 mai 2024.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News