Noile smartphone-uri Nokia ajung în România. Cât costă şi când se lansează

Noile smartphone-uri Nokia ajung în România. Cât costă şi când se lansează

HMD Global a anunţat astăzi lansarea în România celor trei smartphone-uri Nokia cu Android, anunţate în cadrul Mobile World Congress la începutul acestui an. Alături de acestea, modelul actualizat 3310 a primit de asemenea puţină atenţie, telefonul fiind deja disponibil pe piaţa din România. Cu această ocazie, compania a oferit detalii despre preţ, data de lansare şi partenerii pe plan local pentru distribuţie.

Nokia 3310 (versiunea 2017) este acum disponibil în oferta magazinelor de specialitate şi operatorilor telecom la preţul de 259 de lei. Acesta este un feature phone care poate fi considerat mai degrabă un succesor spiritual al originalului 3310, acesta fiind echipat cu ecran color, câteva funcţii avansate precum realizarea de fotografii şi redarea de muzică şi un acumulator care asigură o autonomie ridicată (până la 30 de zile în stand-by şi zeci de ore de convorbiri). Fiind un telefon fără capabilităţi „smart”, acesta este dedicate celor care au nevoie de un telefon de rezervă, care nu vor să se complice prea mult în călătorii, sau pentru cei care doar au nevoie de un telefon la care să vorbească. Un alt public ţintă ar putea fi cei care nu se pot adapta la ecranele tactile, preferând să folosească telefonul cu ajutorul butoanelor fizice.

Primul smartphone Nokia care va ajunge în magazinele din România este Nokia 3, un telefon ieftin pe care HMD Global îl recomandă ca o poartă de intrare în gamă. Acesta este construit dintr-o ramă metalică şi un spate din policarbonat, partea din faţă fiind acoperită de sticlă. Acesta intră în oferta magazinelor la 699 lei pe piaţa din România, fiind echipat cu un chipset cu un ecran de 5” cu rezoluţie HD, chipset MediaTek quad-core la 1,4 GHz, 2 GB memorie RAM şi o cameră principal de 8 megapixeli. Nokia 3 va fi disponibil începând cu data de 19 iunie.

Nokia 5 este modelul de medie din oferta curentă HMD Global, oferind hardware mid-range la un preţ atractiv. Vorbim despre un smartphone cu display HD de 5,2”, 2 GB memorie RAM, 16 GB stocare şi o construcţie complet metalică. Telefonul beneficiază de un senzor de amprentă integrat în butonul home capacitive şi de camera foto de 13, respective 8 megapixeli.  Chipset-ul care stă la baza lui este Snapdragon 430, un model mid-range produs de Qualcomm, care beneficiază de procesor octa-core la 1,4 GHz. Preţul lui Nokia 5 este de 949 lei, iar lansarea sa în magazine va avea loc pe data de 26 iunie.

În cele din urmă avem Nokia 6, modelul cel mai performant, care poate fi considerat în acest moment flagship-ul HMD Global. Acesta beneficiază de un display Full HD de 5,5”, 4 GB memorie RAM, chipset Snapdragon 430 şi camere foto de 16, respective 8 megapixeli. Nokia 6 este construit din aluminiu 6000, un material foarte rezistent, care asigură rezistenţă ridicată la şocuri. Telefonul vine echipat cu difuzoare stereo, fiind pus un accent sporit pe partea de entertainment a acestuia. Lansarea sa va avea loc tot pe 26 iunie, la preţul de 1.119 lei.

Galerie foto

Toate cele trei dispozitive cu Android de la HMD Global sub brand Nokia vor beneficia de Android Nougat din fabrică cu interfaţă nemodificată. Telefoanele se lansează fără bloatware, iar compania promite actualizări rapide. Ţinta acestor dispozitive par să fie fanii vechi ai brandului, cât şi grupul demografic „millennials”, care îşi doresc dispozitive de calitate la preţuri cât mai mici.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult