Nokia 1.4 ar putea fi cel mai ieftin smartphone cu ecran mare și senzor de amprentă inclus

21.01.2021
Nokia 1.4 ar putea fi cel mai ieftin smartphone cu ecran mare și senzor de amprentă inclus

HMD Global pregătește un nou smartphone cu preț ultra-accesibil, Nokia 1.4 urmând intre în ofertele magazinelor cu un preț de sub 100 euro la pachet retail.

Succesor lui Nokia 1.3, acesta este primul model din Seria 1 care oferă senzor de amprentă. Însă nu acesta va fi principalul element de atracție, ci ecranul LCD de 6.51 inch, cu rezoluție HD+.

Chipsetul selectat este o soluție de nivel entry-level, care pune la dispoziție doar un CPU quad-core cu frecvență de 1.3GHz. Din păcate, amatorii de jocuri pe Android vor strâmba din nas la vederea configurației cu 1GB memorie RAM, care în 2021 ar mai putea fi suficientă doar pentru rularea aplicațiilor în versiune Android Go.  Memoria internă este limitată la 16GB, dar va putea fi suplimentată prin adăugarea unui card microSD.

Accesul la internet se face prin conexiune 4G LTE sau Wi-Fi N, în cel din urmă caz fiind accesibile doar rețele din banda de 2.4GHz. Pentru accesorii este oferită conectivitate Bluetooth 4.2 și ieșire jack 3.5mm.

Configurația foto este de tip dual-camera cu 8MP+2MP la partea din spate și 5MP pe camera frontală.

Cu o capacitate generoasă, dacă ne raportăm la prețul cerut, acumulatorul de 4000 mAh se încarcă prin conexiune microUSB 2.0, timpul de așteptare fiind destul de mare în lipsa tehnologiei Quick Charge.

Lista dotărilor este completată cu suport dual-SIM, cu limitare la conexiune 2G pentru a doua cartelă SIM.

Nokia 1.4 va fi livrat cu sistemul Android 10, probabil în versiune Android Go.  Prețul enunțat de 100 euro este unul orientativ, acesta urmând să fie comunicat oficial de producătorul HMD Global.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult