Nokia 1.3 se lansează în România la un preț de sub 100 de euro

05.05.2020
Nokia 1.3 se lansează în România la un preț de sub 100 de euro

HMD Global, compania care produce smartphone-urile Nokia sub licență, a anunțat lansarea în România a celui mai ieftin model din portofoliul său. Este vorba despre Nokia 1.3, dispozitivul care beneficiază de un sistem de operare Android 10 Go și întră în ofertă la un preț de sub 100 de euro. Acesta oferă o experiență de bază pentru navigare pe internet, fotografii și rețele de socializare, fiind indicat în special pentru cei care își cumpără abia acum primul smartphone, sau pentru cei cu bugete extrem de limitate.

Nokia 1.3 a fost anunțat în urmă cu câteva luni, însă abia acum ajunge și în magazinele din România. Acesta vine echipat cu un ecran HD+ cu diagonală de 5,71”, decupaj în ecran în partea de sus și cu o construcție din plastic. Ironic, construcția telefonului s-ar putea dovedi a fi chiar mai rezistentă la șocuri mecanice decât dispozitivele mai scumpe din portofoliul HMD Global sau chiar a dispozitivelor concurente din sticlă.

Cel mai mare avantaj al lui Nokia 1.3 nu este însă hardware-ul, ci software-ul. Acesta beneficiază de Android 10 Go, care vine cu variante „lite” ale aplicațiilor Google de bază, precum Gmail, YouTube, Maps și Photos. În cazul Photos, această aplicație oferă acces la câteva opțiuni de editare simple, iar aplicația Google Camera folosește AI pentru a îmbunătăți fotografiile realizate cu camera de 8 megapixeli a telefonului. De altfel, aceasta poate realiza chiar si fotografii de tip portret, cu bokeh.

Nu în ultimul rând, acesta este primul telefon Nokia de buget din seria Nokia 1 care beneficiază de un buton dedicat pentru Google Assistant. Modelele superioare de la Nokia au început să fie livrate cu această componentă încă de anul trecut.

HMD Global promite pentru Nokia 1.3 chiar și două update-uri de software major, ceva ce dispozitive la acest preț în general nu primesc. Acesta va fi actualizat la Android 11 și 12 Go după ce aceste versiuni ale sistemului de operare vor fi disponibile, în timp ce actualizările de securitate sunt promise pentru trei ani, promisiune similară cu cea a dispozitivelor Nokia cu Android One.

Telefonul este disponibil în magazine la un preț de numai 429 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult