Nokia 1100 din Bochum, atac reuşit la conturile bancare

Nokia 1100 din Bochum, atac reuşit la conturile bancare

Ceea ce în urmă cu o lună era doar o presupunere, astăzi a devenit o certitudine. Ştirea cum că dacă deţii un modest telefon Nokia 1100 (cu precizarea că locul de provenienţă trebuie să fie fabrica din Bochum, Germania) te poate îmbogăţi cu 25.000 de Euro (atât erau dispuşi hackerii să ofere), a stârnit un interes enorm în rândul internauţilor dornici de senzaţional şi de câştiguri fără efort. Pe fir au intrat însă şi oamenii în negru de la Ultrascan, o companie care investighează fraudele electronice.

Curioşi să afle care-i adevărul, aceştia au reprogramat software-ul unui model de Nokia 1100 fabricat în Bochum şi au reuşit să intercepteze parola mTAN (un cod unic trimis pe telefon de către anumite bănci şi care permite clienţilor transferuri de bani), folosind un alt număr de telefon. În cadrul testelor, Ultrascan a creat o bancă virtuală ce a simulat cu exactitate mecanismul unei bănci obişnuite. Pe lângă codul mTAN, au mai fost necesare datele de cont ale clientului, obţinute fără prea mare efort prin phishing.

Cunoscut fiind faptul că deja s-au vândut cel puţin două telefoane Nokia 1100 „made in Bochum”, Ultrascan încearcă acum să se infiltreze în grupurile de criminali cibernetici şi să stopeze tentativele de fraudă ale acestora.

Nokia 1100

Urmărește Go4IT.ro pe Google News