Nokia 130 și 150: telefoane „clasice” cu butoane și autonomie de o lună

02.08.2023
Nokia 130 și 150: telefoane

Cu siguranță există în continuare o cerere destul de mare pentru telefoane mobile „clasice”, cu butoane, întrucât în fiecare an, brandul Nokia continuă să lanseze noi modele. Compania  a anunțat două noi dispozitive „feature phone”, care promit autonomie de lungă durată și o experiență simplificată de utilizare, folosind butoane alfanumerice și câteva taste de navigație.

Nokia lansează două noi „feature phones”

Nokia 130 este un model de bază, derivat din existentul Nokia 125 lansat în 2020. Acesta este echipat cu un ecran QVGA de 2,4”, are o baterie de 1.450 mAh care poate fi schimbată de utilizator, 4 MB stocare și 4 MB RAM, dar și un slot microSD care acceptă carduri de maximum 32 GB pentru redare audio, cel mai probabil. Asta pentru că telefonul nu are o cameră, deci nu prea ai ce altceva să stochezi pe el.

Nokia promite că modelul 130 poate oferi până la 30 zile de autonomie in stand by și 20 de ore de convorbiri telefonice. Întregul telefon cântărește 98,2 grame și este realizat din plastic cu rezistență la apă și praf IP52. Practic, poate supraviețui în medii umede, dar nu este indicat să îl stropești cu apă sau să îl scufunzi.

Nokia-130-front

Nokia 150 este un model superior, destul de similar în design și capabilități, însă vine cu o cameră pe partea din spate, de 0,3 MP. Avem aceleași avantaje, precum un ecran de 2,4”, baterie identică de 1.450 mAH și jack de căști, alături de încărcare prin micro-USB. Din cauza camerei și blitz-ului atașat, acest model urcă la 106,3 grame.

Încă nu știm prețurile acestor modele în magazin, însă judecând după modelele anterioare lansate în această gamă de dispozitive, probabil că acestea vor fi undeva în jurul a 50 de euro.

sursa: NokiaMob

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult