Nokia 2.3, prezentat oficial în versiune Android One, cu preţ de 109 euro

06.12.2019
Nokia 2.3, prezentat oficial în versiune Android One, cu preţ de 109 euro

Nokia 2.3 este cel mai recent smartphone Android One din gama low-cost a companiei, noul model urmând să ajungă în oferta magazinelor europene cu un preţ recomandat de 109 euro.

În ciuda bugetului alocat, Nokia 2.3 vine cu un design atrăgător şi destul de moderd, finisajele cu aspect texturat şi culorile folosite distrăgând cu succes atenţia de la plasticul ieftin. Ecranul este avantajat şi el de scutul din sticlă cu margini curbate şi conturul decupat după cel al carcasei, rama laterală destul de groasă părând astfel mai puţin inestetică. Rezoluţia 720 întinsă pe o diagonală de 6.2 inch reprezintă însă un compromis inevitabil la acest domeniu de preţ, afectând claritatea percepută a imaginii.

Nokia 2.3 este construit pe o platformă MediaTek Helio A22, soluţie entry-level cu procesor quad-core şi 2GB memorie RAM. Totuşi, configuraţia nu ar trebui să pună probleme în echiparea Android One, deja optimizată de Google pentru dispozitive low-cost.

Amatorii de poze au la dispoziţie o cameră foto principală cu rezoluţie 13MP şi lentile f2.2, alăturată unui senzor de 2MP pentru aplicarea efectelor de profunzime în pozele tip portret. Decupată din partea de sus a ecranului, camera frontală este un model de 5MP cu lentile f2.4, util şi pentru funcţia face unlock.

Lista dotărilor este completată cu suport dual SIM, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 5.0, port microUSB, modul radio FM şi o ieşire pentru căşti de tip jack 3.5mm.

Telefoanele Nokia 2.3 promit autonomie de două zile, obţinută cu ajutorul unui acumulator de 4000 mAh. Din păcate, pachetul cu accesorii include un adaptor AC cu putere de numai 5W, ducând timpul de încărcare a bateriei la cel puţin 4 ore.

Nokia promite pentru acest model 2 ani de actualizări pentru versiunea de Android şi încă un an de suport extins, asigurat prin livrarea de patch-uri lunare de securitate. Din păcate, la momentul lansării Nokia 2.3 este livrat doar cu versiunea Android 9, producătorul neoferind un termen precis pentru livrarea actualizării la Android 10.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult