Nokia 3 este un smartphone mai rezistent decât sugerează preţul

28.08.2017
Nokia 3 este un smartphone mai rezistent decât sugerează preţul

Vechile telefoane de la Nokia erau recunoscute atât pentru performanţa în utilizare, oferind cele mai bune camere foto de pe mobile şi cele mai puternice sisteme de operare, alături de cele mai rezistente carcase. Noile smartphone-uri sub acest brand, realizate de HMD Global şi Foxconn par să onoreze tradiţia, fiind realizate din materiale premium şi echipate cu Android în varianta sa „pură”, fără personalizări care ar dilua experienţa. Conform JerryRigEverything, chiar şi cel mai ieftin model de smartphone al companiei, Nokia 3, reuşeşte să iasă în mare parte nevătămat din testele de anduranţă fizică.

Canalul de YouTube JerryRigEverything a devenit un etalon pentru testele de anduranţă pentru dispozitivele mobile, cei interesaţi de rezistenţa în timp a dispozitivelor putând să verifice cât de bine construite sunt acestea înainte să le cumpere. Se pare că Nokia 3, un model ieftin, realizat din sticlă, aluminiu şi plastic, este construit la standardele pe care fanii acestui brand le aşteaptă, cu doar câteva neajunsuri la câteva capitole.

În timp ce ecranul din sticlă şi rama metalică sunt avantaje clare, sticla oferind o protecţie care se zgârie foarte greu, iar metalul oferind rezistenţă chiar şi la îndoituri puternice, spatele din plastic este dezamăgitor. Acesta se zgârie uşor, este subţire şi vine cu o protecţie pentru cameră uşor de deteriorat. Avantajul este însă faptul că plasticul nu se sparge foarte uşor la impacturi, deci telefonul ar putea să reziste la câteva căzături mai uşoare.

Vestea bună este că HMD şi-a făcut bine temele atunci când a construit chiar şi acest model ieftin de smartphone Nokia, chiar dacă pentru utilizarea de zi cu zi, performanţa sa nu se ridică la nişte standarde foarte înalte. Mai multe despre Nokia 3 puteţi afla din review-ul nostru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult