Nokia 3.1 Plus: un nou smartphone ieftin care promite două zile de autonomie

15.10.2018
Nokia 3.1 Plus: un nou smartphone ieftin care promite două zile de autonomie

Gama de smartphone-uri Nokia de la HMD Global continuă să se extindă, de data aceasta cu un model de buget într-o variantă „mare”: Nokia 3.1 Plus. Acesta reprezintă o îmbunătăţire faţă de modelul 3.1 lansat în prima jumătate a anului 2018, oferind un ecran mai mare, hardware îmbunătăţit şi un acumulator mai mare care promite două zile de utilizare cu o singură încărcare.

Nokia 3.1 Plus adoptă un nou design, diferit faţă de cel al altor dispozitive Plus. În timp ce dispozitivele 5.1 Plus, 6.1 Plus şi 7.1 vin echipate cu un ecran cu decupaj în partea de sus, Nokia 3.1 Plus beneficiază de un ecran de 6” cu rezoluţie Full HD+ (pe format 18:9), cu margini subţiri deasupra şi sub acesta. Practic, avem de a face cu un smartphone care adoptă mai degrabă un design de tip „2017” decât cel cu notch care a fost foarte popular în 2018.

La nivel hardware vorbim despre un dispozitiv echipat cu chipset-ul Helio P22 de la MediaTek, configuraţii 2 + 16 GB sau 3 + 32 GB şi un acumulator cu capacitate de 3.500 mAh. Construcţia este realizată din aluminiu „tactile matte finish” pe partea din spate şi sticlă 2.5D pe partea din faţă (care nu pare să fie Gorilla Glass). Telefonul are un jack pentru căşti cu mufă de 3,5 mm, însă încărcarea se face prin standardul vechi micro-USB, nu prin USB Type-C.

Camerele foto au fost de asemenea îmbunătăţite faţă de Nokia 3.1. Avem pe partea din spate un sistem dual camera în configuraţie 13 + 5 megapixeli, cu funcţie portret şi o cameră de 8 megapixeli pe partea din faţă. Senzorul de amprentă este poziţionat pe partea din spate, sub cameră.

La capitolul software, în pur stil HMD Global, Nokia 3.1 Plus vine cu Android Oreo 8.1 din fabrică şi este încadrat în programul Android One, ceea ce sugerează că va primi actualizări pentru următorii câţiva ani. De asemenea, telefonul va fi cu siguranţă actualizat la Android Pie în viitorul apropiat, asemeni tuturor celorlalte dispozitive ale companiei.

Telefonul va fi lansat mai întâi în India, după care va debuta şi în Europa la un preţ de pornire de 159 euro pentru varianta de bază şi 179 euro pentru cea superioară.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult