Nokia lansează noi telefoane non-smart: Nokia 105 4G şi Nokia 110 4G

20.06.2021
Nokia lansează noi telefoane non-smart: Nokia 105 4G şi Nokia 110 4G

Încadrate la categoria feature phone, Nokia 105 4G și Nokia 110 4G costă 35 și 40 de euro fiecare, oferind un minim de dotări care să amintească de secolul XXI.

Spre exemplu, conectivitate 4G, o dotare absolut inutilă pe un telefon mobil clasic. Totuși, noile modele Nokia vin cu aplicații preinstalate, cum ar fi o versiune minimalistă a aplicației Facebook și client YouTube, care-ți permite să asculți și să vezi videclipurile preferate, redate pe ecranul minuscul.

Nokia 105 4G

În timp ce restul lumii pare că a trecut definitiv în era smartphone, Nokia insistă să lanseze telefoane „neinteligente”, adresate cumpărătorilor care vor un telefon mobil și atât. Eventual, la un preț cât mai mic

Pentru cine e interesat, modelul entry-level Nokia 105 vine echipat cu chipsetul chinezesc Unisoc T107, 128MB memorie RAM și 48MB stocare internă, expandabilă dacă atașezi un card micro SD. Pe lista dotărilor ce prezintă interes regăsim ieșirea pentru căști de tip jack 3.5 mm și… cam atât. Telefonul nu dispune de camere foto și este susținut cu un acumulator de 1020mAh.

Nokia 110 4G oferă, pentru 5 euro în plus, o cameră foto cu rezoluție neprecizată, nu că ar conta prea mult.

În timp ce achiziționarea unui smartphone nou și utilizabil ar fi dificilă la segmentul de preț sub 50 euro, la fel de adevărat este că promisiunea unui smartphone veritabil devine viabilă cu mult înaintea pragului de 100 euro. Astfel, putem doar să sperăm că Nokia va renunța cât de curând la această categorie de produse, în prezent ținută în viață doar pentru a profita de adversitatea  anumitor cumpărători față de subiectul telefoane inteligente, vânzându-le telefoane mobile cu dotări aproape „de formă” și preț cel mai probabil supraevaluat.

Nokia 105 4G

Disponibil și pe piața Europeană, Nokia 105 4G va fi oferit în versiuni de culoare roșie, albastru și negru, respectiv negru, galben și „aqua” pentru Nokia 110 4G.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult