Bun pentru bătrâni. O companie a lansat un dumbphone cu senzori pentru puls și tensiunea arterială

21.08.2020
Bun pentru bătrâni. O companie a lansat un dumbphone cu senzori pentru puls și tensiunea arterială

Mulți bătrâni refuză să folosească cele mai noi inovații din domeniul tehnologic, chiar dacă acestea le-ar ușura viața. Pentru vârstnicii care nu doresc să poarte un smartwatch sau o brățară de fitness, care le-ar putea oferi unele informații despre starea de sănătate, o companie a lansat un dumbphone cu senzor pentru puls și tensiune.

Lansat în India, telefonul, numit Lava Pulse, costă echivalentul a 26 de dolari. Senzorii sunt poziționați pe partea din spate, lângă cameră. Pentru a afla rezultatele, utilizatorul trebuie să pună degetul pe senzor și să aștepte până când acesta realizează citirea, la fel ca pe unele modele de smartphone-uri Samsung.

Citește și: În timp ce noi așteptăm 5G, într-o regiune izolată a fost lansată prima rețea 2G

Trebuie precizat că măsurătorile nu vor fi foarte precise prin această metodă.

Un telefon potrivit pentru bătrâni

În rest, Lava Pulse are un ecran cu diagonala de 2,4” (rezoluție 240 x 320 pixeli), iar capacitatea de stocare poate fi extinsă cu 32 GB prin intermediul unui card de memorie. Telefonul include un receiver radio FM și jack audio universal de 3,5 mm.

Bateria de 1.800 mAh este destul de mare pentru un dumbphone. Potrivit producătorului, Lava Phone are o autonomie de șase zile. Dispozitivul are Bluetooth, dar nu oferă acces la internet, nici măcar la rețele 2G.

Citește și: Motivul fascinant pentru care un număr de telefon confiscat a fost vândut cu 320.000 de dolari

Telefonul este disponibil în India prin intermediul retailerilor online Amazon și Flipkart, dar și în magazine fizice.

Sursa: GSMArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult