Nokia 5 şi Nokia 6 au primit versiunea finală de Android 8.0 Oreo

31.01.2018
Nokia 5 şi Nokia 6 au primit versiunea finală de Android 8.0 Oreo

HMD Global pare să fie cel mai activ producător de smartphone-uri atunci când vine vorba despre actualizări. La scurt timp după ce a anunţat că Android 8.0 şi 8.1 vin pe cele mai modeste modele Nokia, cele două variante mid-range Nokia 5 şi Nokia 6 au început să primească versiunea finală a actualizării Oreo, după aproape două luni de testare în cadrul programului Beta Labs.

Cei care dispun de unul dintre modelele Nokia 5 şi Nokia 6, în special modelele internaţionale, neblocate de către operatori, vor primi foarte curând, dacă nu au început deja să apară notificările, un update de tip OTA (over-the-air), care va aduce sistemul de operare Android la versiunea 8.0. Întrucât HMD nu modifică foarte mult interfaţa şi modul de funcţionare al software-ului dezvoltat de Google, perioada de acomodare cu cele câteva noutăţi ar trebui să fie destul de scurtă.

Android Oreo oricum nu oferă foarte multe schimbări la nivelul interfeţei, multe dintre avantajele sale fiind ascunse în fundal. Avem de a face cu o gestionare mai bună a resurselor disponibile, capabilităţi „picture-in-picture” pentru redarea de fişiere sau stream-uri video deasupra altor aplicaţii, cel mai nou update de securitate, din luna ianuarie, şi alte mici retuşuri, unde erau probleme la nivel de sistem de operare.

Astfel, numărul de dispozitive Nokia de pe piaţă care au deja Android 8.0 Oreo creşte de la 3 la 5, urmând ca în curând să se ridice la şapte, adică toate modelele lansate până în prezent. Între timp, alţi producători încă nu au reuşit să îşi actualizeze nici măcar flagship-urile din 2017 încă la Oreo.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult