Nokia 5800 la primul update important de firmware

10.02.2009
Nokia 5800 la primul update important de firmware

Popularul touchscreen al celor de la Nokia, 5800 XpressMusic, primeşte primul update major de firmware de la lansare. Chiar dacă originalul era destul de stabil şi de rapid, se pare că nu a fost nevoie de mult timp până când cel mai important producător de telefoane mobile să îi aducă îmbunătăţiri. Acest update lansat la relativ puţin timp după intrarea pe piaţă a terminalului este dovada că Nokia vrea cu adevărat să împingă pe piaţă acest telefon şi să-l vândă în foarte multe exemplare.

Nokia 5800

Update-ul de firmware poartă versiunea 20.0.0.12, iar cea mai importantă noutate cu care vine este suportul geotagging pentru camera foto. Astfel va fi posibilă localizarea în spaţiu a fotografiilor, cu ajutorul modulului GPS. O altă modificare vizează funcţia de search din ecranul de stanby. Aceasta va realiza acum căutarea atât online, cât şi pe telefon. Noua versiune de firmware se spune că ar aduce şi o viteză puţin mai bună de navigare în meniuri şi o redare mai fluentă a clipurilor video în format FLV (cele de pe YouTube în special rulau puţin sacadat). O serie de bug-uri reparate, câteva cosmetizări grafice şi dicţionare ortografice completează lista de noutăţi pentru posesorii de Nokia 5800.

Nokia 5800

Update-ul se poate face fie „over the air” cu ajutorul unei conexiuni 3G sau wireless, fie prin intermeidul aplicaţiei Nokia PC Suite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News