Nokia 6, 5, 3 şi noul 3310, prezentate la MWC 2017

Nokia 6, 5, 3 şi noul 3310, prezentate la MWC 2017

Nu, nu începe serialul „Zona Crepusculară” şi nu trebuie să ajustaţi rezoluţia monitorului. logo-ul Nokia chiar apare pe telefoane competitive bazate pe Android, iar legendarul Nokia 3310 face şi el parte din ofertă, într-o formă modernă cu ecran color, cameră foto şi slot microSD pentru colecţia de melodii.

Chiar dacă Nokia de acum nu mai este decât un brand deţinut de un producător OEM din China, numit HMD Gobal, legenda telefonului mobil aproape indestructibil este încă vie, la fel şi dorinţa utilizatorilor pentru noi modele smartphone cu design atractiv.

Nokia 3310

Apărând ca o versiune modernizată a originalului Nokia 3310 lansat în anul 2000, dispozitivul prevăzut cu ecran color de 2.4” oferă tastatură alfanumerică şi taste de navigare mecanice.

Cu aspect mult mai prietenos, interfaţa redată pe ecranul color cu rezoluţie 240×320 pixeli aparţine sistemului de operare Nokia Series 30+, dispozitivul fiind de fapt un featurephone livrat cu un set restrâns de aplicaţii preinstalate. Adaptat pentru anul 2017, Nokia 3310 suportă versiuni simplificate ale aplicaţiilor Facebook, Twitter şi Opera. Însă reţeta nu putea fi completă fără jocul Snake, în versiune color.

Cu preţ de 49 euro, Nokia 3310 acceptă carduri microSD de până la 32GB, dispune de o cameră foto cu rezoluţie 2MP, modul radio FM şi un acumulator de 1200mAh care promite până la 22 ore de convorbiri, alimentat folosind un cablu microUSB.

Nokia 3

Cu design compact, Nokia 3 este un smartphone cu ecran HD de 5”, motorizat de un chipset MediaTek quad-core ajutat cu 2GB memorie RAM.

Cu preţ de 140 euro, noul smartphone oferit în carcasă din policarbonat cu ramă din aluminiu dispune de cameră foto şi cameră frontală cu rezoluţie de 8 MP fiecare, 16GB memorie internă şi slot microSD, respectiv un acumulator de 2650 mAh.

Nokia 5

Cu preţ recomandat de 190 euro, Nokia 5 face trecerea la un design de carcasă unibody, integral metalică.

Noul smartphone oferă ecran HD de 5.0”, protejat în spatele unui scut Gorilla Glass cu margini curbate. La interior găsim o configuraţie motorizată de un chipset Qualcomm din gama entry-level – Snapdragon 430, cu CPU octa-core la 1.4GHz şi GPU din seria Andreno 505. Nokia 5 dispune de 2GB memorie RAM, 16GB memorie internă expandabilă, senzor de amprente, cameră foto de 13MP şi cameră frontală de 8MP. Toate acestea sunt susţinute cu un acumulator de 3000 mAh, nedetaşabil.

Nokia 6

Cel mai de seamă reprezentant la noii serii de telefoane cu Android, Nokia 6 se prezintă cu ecran IPS Full HD de 5.5”, adăpostit într-o carcasă elegantă cu design unibody şi construcţie metalică.

Configuraţia păstrează însă chipsetul Snapdragon 430 întâlnit şi la modelul Nokia 5, dar ajutat cu 3GB memorie RAM. Memoria internă creşte la 32GB, iar amatorii de poze se aleg cu o cameră foto performantă, oferind senzor de 16MP  şi lentile cu deschidere f/2.0.

Pe lista dotărilor mai intră o cameră frontală de 8MP, difuzoare stereo, senzor biometric şi acelaşi acumulator de 3000 mAh.

HMD va oferi modelul Nokia 6 într-o versiune standard cu preţ de 230 euro şi o ediţie Nokia 6 Arte Black cu preţ de 300 euro.

Toate modelele smartphone prezentate vor fi livrate cu o ediţie fără modificări a sistemului Android 7.1 Nougat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult