Nokia 6.1 Plus este varianta internaţională a lui X6, modelul cu „breton” de la HMD Global

09.07.2018
Nokia 6.1 Plus este varianta internaţională a lui X6, modelul cu „breton” de la HMD Global

 Nokia X6 este un model foarte căutat în ultima perioadă de către fanii dispozitivelor produse de HMD Global. Acesta este primul smartphone sub celebrul brand finlandez care adoptă un design „modern” din 2018, oferind un ecran mare fără margini groase, cu o bucată decupată în partea de sus şi sistem dual-camera, la o fracţiune din preţul concurenţei din piaţă. Până în prezent, telefonul a fost exclusiv pieţei din China, însă acesta va fi disponibil şi pe pieţele internaţionale sub numele de Nokia 6.1 Plus.

Prima piaţă din afara Chinei pe care modelul Nokia 6.1 Plus va fi prezent este Hong Kong, la o aruncătură de băţ de „ţara mamă”. Aici X6 îşi schimbă numele, însă nu şi design-ul exterior sau capabilităţile. Vorbim în continuare despre un dispozitiv echipat cu chipset-ul Snapdragon 636, un display pe format 19:9 cu „breton” şi rezoluţie Full HD+, opţiuni de configuraţie de până la 6 GB RAM şi 64 GB stocare internă şi un sistem dual camera cu senzori de 16, respectiv 5 megapixeli.

Telefonul ajunge în magazinele din Hong Kong pe data dde 19 iulie, urmând ca apoi să îl vedem şi pe alte pieţe, probabil înainte de finalul verii. Iniţial, HMD Global a lansat acest telefon ca un model exclusiv pentru piaţa din China, după care CEO-ul companiei Juho Sarvikas a lansat o întrebare pe contul său de Twitter în care întreba fanii dacă îşi doresc să cumpere acest telefon. Reacţia publicului a fost foarte pozitivă, iar compania a promis că va face eforturi să „scoată” acest model şi în afara Chinei.

Cu un preţ de aproximativ 250 de euro, acest model ar putea fi un best-buy internaţional, care va fi atractiv în special pentru cei care sunt fani ai design-ului de „iPhone X”. Având în vedere calitatea construcţiei dispozitivelor Nokia, acesta ar putea fi unul dintre cele mai bine construite smartphone-uri din sticlă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult