Nokia X6 a fost anunţat în China. Smartphone-ul vine cu „breton”, spate din sticlă şi preţ competitiv

16.05.2018
Nokia X6 a fost anunţat în China. Smartphone-ul vine cu „breton”, spate din sticlă şi preţ competitiv

Nokia X6 a fost prezentat oficial în China, după mai multe săptămâni în care au apărut „pe surse” informaţii despre dispozitiv. Acest smartphone costă în varianta de bază, în statul asiatic, echivalentul a 200 de dolari şi oferă caracteristici tehnice foarte atractive.

 

Terminalul vine cu display cu diagonala de 5,8 inci care, la fel ca multe alte dispozitive anunţate recent, include un „breton”. Ecranul are format al imaginii 19:9 şi oferă o rezoluţie de 1.080 x 2.280 pixeli. Protecţia acestuia este asigurată de Gorilla Glass 3.

 

Spatele terminalului este, de asemenea, acoperit cu sticlă, dar dispozitivul nu dispune de tehnologie de încărcare wireless. Senzorul pentru amprentă este poziţionat tot pe spate.

 

Pentru încărcare şi transferul de date, Nokia X6 foloseşte un port USB Type-C. Nu lipsesc nici jack-ul audio universal de 3,5 mm şi suportul pentru carduri microSD. Pentru cei care preferă căştile wireless, Nokia X6 dispune de tehnologie Bluetooth 5.0. 

 

 

Ca şi celelalte modele din portofoliul companiei HMD Global, noul telefon rulează Android One (în acest caz 8.0 Oreo).

Nokia X6 dispune, pe spate, de cameră duală (senzor color de 16MP + monocrom de 5MP), iar pe partea frontală de una cu senzor de 16 MP. Smartphone-ul include chipset Snapdragon 636, 4 sau 6 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32/64 GB şi baterie de 3.060 mAh.

 

Varianta cu 4 GB memorie RAM şi capacitate de stocare internă de 32 GB costă echivalentul a 203 de dolari, iar versiunea cu 4 GB memorie RAM şi stocare internă de 64 GB costă aproximativ 266 de dolari.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult