Nokia 7.1 Plus: un nou smartphone premium de la HMD Global

17.10.2018
Nokia 7.1 Plus: un nou smartphone premium de la HMD Global

UPDATE: Nokia X7 a fost anunţat oficial în China şi vine exact cu aceeaşi configuraţie hardware pe care o aşteptam: Snapdragon 710, ecran de 6,2″ cu rezoluţie Full HD+, configuraţii 4 + 64 sau 6 + 128 GB, acumulator de 3.500 mAh, încărcare rapidă şi cameră foto 12 + 13 megapixeli. Telefonul costă 1.699 yuan în China, echivalent cu 245 dolari americani şi va fi cu siguranţă lansat în restul lumii sub numele Nokia 7.1 Plus, la un preţ mai mare. Fiind un telefon Android One, acesta se lansează cu Android 8.1 Oreo şi este la rând pentru update-ul la Android 9.0 Pie.

Nu a fost de ajuns că în ultimul an HMD Global a lansat sub brandul Nokia modelele 7, 7 Plus şi 7.1, încadrate în gama mid-range premium. Compania finlandeză are acum în plan să aducă pe piaţă încă un model cu ecran decupat, tot din gama Nokia 7: modelul Nokai 7.1 Plus, o versiune îmbunătăţită a telefonului lansat în urmă cu doar câteva săptămâni, care va debuta mai întâi în china sub numele Nokia X7.

SlashLeaks vine cu o fotografie care prezintă noul Nokia 7.1 Plus din toate unghiurile, dezvăluind astfel design-ul său familiar. Avem de a face cu un smartphone acoperit pe ambele părţi cu sticlă curbată, cu un sistem dual-camera cu lentile Zeiss şi un senzor de amprentă pe spate, plus un display mare cu notch în partea de sus şi „bărbie” în partea de jos. De asemenea, rama metalică pare să fie „dreaptă”, cu margini teşite, pentru o prindere mai bună, similară cu ceea ce am primit pe Nokia 6.1, pe care l-am testat de curând.

Configuraţia telefonului este puţin mai bună decât ne-am fi aşteptat, cu un chipset Snapdragon 710 de la Qualcomm, 6 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă şi un acumulator de 3.500 mAh. Display-ul de 6,18” vine cu rezoluţie Full HD+ (2.246 x 1.080 pixeli), în timp ce camerele foto sunt echipate cu senzori 12 + 13 megapixeli pe spate şi 20 megapixeli pe partea din faţă. Fiind un smartphone Nokia premium, acesta vine atât cu un port USB Type-C, cât şi cu un jack audio în partea de sus.

Software-ul pre-instalat este clasicul Android 8.1 Oreo în versiune Android One, care urmează să fie actualizat la Android 9.0 Pie după lansare. Data la care noul Nokia 7.1 Plus este aşteptat pentru anunţ în mod oficial este 23 octombrie, iar preţul pentru piaţa din china este de 2.699 yuan, adică aproximativ 390 de dolari americani. În Europa, telefonul ar putea veni la un preţ de aproximativ 350-400 euro.

Aceste informaţii sunt momentan la nivel de zvon, însă SlashLeaks a oferit în trecut detalii care au fost verificate ulterior despre telefoane nelansate. Mai avem de aşteptat doar o săptămână până când vom afla dacă Nokia 7.1 Plus/X7 este într-adevăr telefonul din imagini

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult