Nokia 7.2 şi Nokia 6.2 au fost anunţate la IFA 2019. Vin cu camere triple şi display-uri cu HDR

06.09.2019
Nokia 7.2 şi Nokia 6.2 au fost anunţate la IFA 2019. Vin cu camere triple şi display-uri cu HDR

HMD Global a lansat la IFA 2019 două noi smartphone-uri mid-range din gama Nokia: modelele 7.2 şi 6.2, echipate cu camere foto triple. Acestea sunt foarte similare între ele atunci când vine vorba despre design-ul exterior, însă hardware-ul intern este diferit. Nokia 7.2 pare să fie un dispozitiv poziţionat undeva în gama „mid-range premium”, în timp ce Nokia 6.2 este un simplu „mid-range” obişnuit.

Ambele dispozitive sunt construite în jurul unui display FullHD+ cu notch în formă de picătură de apă, compatibil cu tehnologia HDR. Acestea beneficiază şi de aceeaşi baterie, cu capacitate de 3.500 mAh, cu încărcare prin USB Type-C şi echipate cu jack de căşti, ceva ce întâlnim din ce în ce mai rar pe smartphone-urile noi.

Nokia 7.2 are la bază un chipset Snapdragon 660 şi va fi livrat în două configuraţii: 4+64 GB şi 6+64 GB. Compania pare să se fi concentrat mai mult decât până acum pe performanţa camerelor foto, modelul 7.2 fiind echipat cu un senzor principal de 48 megapixeli cu lentile ZEISS şi tehnologia Quad Pixel, rezultatul fiind fotografii la 12 megapixeli la calitate mai bună, în special în condiţii de iluminare scăzută. Camera beneficiază şi de un senzor de 8 megapixeli cu obiectiv ultra-wide, cât şi de un senzor de 5 megapixeli pentru calcularea adâncimii.

Spre diferenţă de alte smartphone-uri care folosesc o cameră secundară pentru realizarea efectului „bokeh”, Nokia promite rezultate similare cu cele ale unui DSLR. Software-ul va adăuga „blur” atât pentru fundal, cât şi pentru elementele care sunt mai aproape de cameră, doar subiectul şi elementele apropiate de el fiind clare.

Nokia 6.2 în schimb, vine într-o configuraţie hardware cu Snapdragon 636 cu variante 3+32 GB şi 4+64 GB. Acest model va folosi o cameră principală de 16 megapixeli, o cameră ultra-wide de 8 megapixeli şi un senzor de adâncime de 5 megapixeli. Ambele modele vor veni cu Android 9 Pie pre-instalat, cu promisiunea unui upgrade rapid la Android 10. Fiind incluse în programul Android One, atât Nokia 7.2, cât şi 6.2 vor beneficia de două update-uri majore de Android, cât şi de trei ani de actualizări de securitate.

Nokia 7.2 va ajunge în magazine la finalul lunii septembrie, la un preţ de 300 euro pentru varianta 4+64 şi de 350 euro pentru cea cu 6 GB RAM şi 64 GB stocare. Nokia 6.2 va fi disponibil însă din luna octombrie, la 200 euro pentru configuraţie 3+32 GB şi 250 euro pentru cea cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult