Telefoanele Nokia mai vechi primesc actualizări de securitate încă un an peste perioada de suport software promisă

20.08.2019
Telefoanele Nokia mai vechi primesc actualizări de securitate încă un an peste perioada de suport software promisă

Revenirea pe piaţă a brandului Nokia a demonstrat că pot fi construite telefoane cu Android din materiale calitative, la preţuri accesibile şi cu software fără personalizări, majoritatea fiind incluse în programul Android One, care asigură cel puţin doi ani de actualizări software. HMD Global revine asupra declaraţiilor iniţiale şi promite acum încă un an în plus de actualizări de securitate pentru câteva dintre primele dispozitive pe care le-a lansat, aducându-le practic la noile reguli Android One.

La momentul lansării, dispozitivele Nokia din prima generaţie cu Android, nu erau incluse în Android One. Totuşi HMD a promis doi ani de actualizări software şi de securitate pentru acestea. Întrucât cei doi ani s-au cam scurs pentru modelele Nokia 8, Nokia 6, Nokia 5, Nokia 3 şi Nokia 2, utilizatorii acestora au crezut că telefoanele lor au ajuns la sfârşitul perioadei de suport software, însă HMD promite că le va mai actualiza încă un an de acum înainte.

Compania a anunţat însă că va prelungi doar actualizările de securitate, iar acestea vor veni doar la distanţă de trei luni, nu lunar, cum ne-am obişnuit până acum.

Primul dispozitiv care va începe să primească actualizări trimestriale va fi Nokia 3. Primul update de securitate de acest gen va veni în septembrie pentru acest dispozitiv, iar ultimul în luna septembrie a anului următor. Nokia 2 va fi cel care va începe primească în luna noiembrie actualizări trimestriale, până în noiembrie 2020.

Celelalte trei dispozitive din listă, Nokia 8, Nokia 6 şi Nokia 5, vor fi de asemenea incluse într-un program trimestrial, însă toate vor începe să fie actualizate conform acestuia în luna octombrie şi vor primi ultimul update în octombrie 2020.

„Încercăm să fim complet transparenţi atunci când vine vorba despre actualizări software. De aceea dorim să ne asigurăm că utilizatorii acestor dispozitive Nokia nu vor mai primi actualizări de securitate în modul în care erau obişnuiţi. Această strategie de actualizare va fi aplicată însă întregii familii de smartphone-uri Nokia, aşa că toată lumea va beneficia de dispozitive care sunt securizate mai mult timp”, au declarat reprezentanţii HMD Global.

Noile dispozitive cu Android One de pe piaţă promit acum două update-uri majore de software, pe parcursul celor doi ani de suport, cât şi trei ani de actualizări software de securitate pentru ultima versiune la care acestea rămân.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult