Nokia 8 apare din nou în fotografii neoficiale, într-o culoare inedită

31.07.2017
Nokia 8 apare din nou în fotografii neoficiale, într-o culoare inedită

HMD Global nu părea să se grăbească foarte mult să anunţe următorul smartphone Nokia cu Android, însă acum că evenimentele de lansare pentru Galaxy Note 8 şi LG V30 sunt stabilite în mod oficial, iar iPhone-urile cu siguranţă vor fi lansate în septembrie, Nokia 8 trebuie să fie confirmat înaintea lor. Data de 16 august a fost anunţată săptămâna trecută, însă deja începem să vedem din ce în ce mai multe imagini cu noul smartphone, cât şi detalii despre acesta, lucru care sugerează că telefonul va fi pe piaţă înaintea rivalilor.

Cele mai recente informaţii despre Nokia 8 vin din China, unde telefonul a fost fotografiat în toată splendoarea sa, într-o culoare nouă şi inedită. În timp ce modelul precedent de Nokia 8 pe care l-am văzut în fotografii spion părea să fie colorat într-un auriu „oglindă”, modelul de faţă pare să beneficieze de o culoare auriu „cupru”, cu o textură semi-reflectivă. În termeni de design, acesta pare să fie identic cu ce am văzut în trecut, cu linii similare chiar şi cu cele ale lui Nokia 5, lansat în urmă cu doar câteva luni.

La fel ca în cazul leak-ului precedent, nu există nicio urmă de branding ZEISS pe montura de lentile a telefonului. Acest lucru s-ar putea datora faptului că vorbim încă de un prototip nefinisat, sau de un model scos de pe linia de asamblare înainte de stabilirea parteneriatului între cele două companii. Indiferent dacă Nokia 8 va beneficia sau nu de branding ZEISS, telefonul va integra doi senzori de 13 megapixeli pe partea din spate şi va fi echipat cu chipset Snapdragon 835, 4 sau 6 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, conform zvonurilor de până acum.

Nokia 8 este aşteptat şi în alte culori pe lângă auriu şi „Copper Gold”. Alte nuanţele zvonite sunt albastru, argintiu şi „Gold Blue”. Preţul telefonului în China ar putea fi de aproximativ 4.500 yuan, echivalent cu 660 de dolari americani. Această informaţie contrazice zvonurile din trecut, care sugerau că preţul va fi mai mic de 600 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult