Nokia 8, primul vârf de gamă Nokia cu Android, a primit dată de lansare

Nokia 8, primul vârf de gamă Nokia cu Android, a primit dată de lansare

HMD Global, compania din spatele brandului Nokia, îşi pregăteşte debutul la gama high-end cu un smartphone pe măsura competiţiei oferită de Samsung, LG şi alţi producători consacraţi de telefoane premium.

Vârf de lance pentru gama de telefoane Nokia cu sistem Android, Nokia 8 este aşteptat să ofere sistem dual camera prevăzut cu doi senzori optici de 13MP şi lentile Carl Zeiss, folosite în premieră pe un dispozitiv care poartă semnătura Nokia.

Smartphone de mărime potrivită, Nokia 8 oferă un ecran WQHD de 5.3” (rezoluţie 2560×1440 pixeli) şi ascunde la interior o configuraţie motorizată de chipsetul Snapdragon 835, ajutat cu 4GB sau 6GB memorie RAM (în funcţie de versiune). Lista specificaţiilor este completată cu 64GB memorie internă şi funcţionalitate dual-SIM.

Potrivit zvonurilor circulate din surse apropiate companiei, Nokia 8 va fi dezvăluit în cardul unui eveniment programat pentru data de 16 august, la Londra. Lista opţiunilor de culoare include argintiu, albastru şi auriu, redate pe suprafaţa unei carcase metalice cu design unibody.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult