Nokia 8 Sirocco primeşte actualizare la Android 9.0 Pie

11.01.2019
Nokia 8 Sirocco primeşte actualizare la Android 9.0 Pie

Nokia 8 Sirocco, smartphone-ul premium de la HMD Global lansat la MWC 2018, este cel mai recent model al companiei care primeşte actualizarea la Android 9.0 Pie. Fiind vorba despre un dispozitiv Nokia încadrat în programul Android One, noutăţile aduse de noul software sunt destul de evidente, fiind vorba exclusiv despre îmbunătăţirile pe care Google le-a adus platformei, nu şi despre modificări de la producător.

Dacă aveţi un dispozitiv Nokia 8 Sirocco şi nu aţi primit încă notificarea de update, puteţi face verificarea manual din meniul de setări al telefonului, pentru a forţa livrarea pachetului OTA de update. Acesta ocupă 1,38 GB, deci asiguraţi-vă că sunteţi conectaţi la o reţea Wi-Fi înainte de a începe descărcarea de pe serverele HMD Global. De asemenea, nu este o idee rea să faceţi un back-up al telefonului înainte de a aplica noul update.

Printre noutăţi se numără noul sistem de navigaţie de pe Android 9.0 Pie, modificări la nivelul interfeţei în majoritatea meniurilor, inclusiv în aplicaţia de setări şi în centrul de notificări, cât şi posibilitatea de a primi o autonomie îmbunătăţită, datorită funcţiei Addaptive Battery dezvoltată de către Google. De asemenea, luminozitatea ecranului este acum controlată de AI, aceasta fiind ajustată în permanenţă pentru a scade consumul de energie.

Acest update vine însă doar cu patch-ul de securitate din decembrie 2018, în ciuda faptului că săptămâna trecută a fost lansat şi noul patch de securitate ianuarie 2019, disponibil deja pe telefoanele Pixel şi pe Essential Phone.

Nokia 8 Sirocco a fost un telefon unic în gama HMD Global de până acum, fiind singurul livrat fără un jack audio, singurul cu rezistenţă la apă, singurul cu ecran OLED şi totodată ultimul (de până acum) care a fost bazat pe un chipset Snapdragon din seria 800. Restul dispozitivelor prezentate în 2018 au ţintit spre piaţa mid-range. Cel mai probabil, urmaşul de drept al lui Nokia 8 Sirocco va fi cel mai probabil modelul Nokia 9 PureView, echipat cu o cameră foto cu cinci senzori.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult