Nokia – 80% din piaţa Windows Phone, Lumia 920 – cel mai popular telefon

09.04.2013
Nokia - 80% din piaţa Windows Phone, Lumia 920 - cel mai popular telefon

Atunci când am prezentat Nokia Lumia 920, am afirmat că acesta nu este doar cel mai atractiv produs Windows Phone, ci şi unul dintre cele mai interesante telefoane mobile disponibile de piaţă. Cumpărătorii de terminale Windows Phone sunt de aceeaşi părere, datele centralizate de compania de marketing AdDuplex arătând că Lumia 920 este cel mai popular telefon care rulează platforma Microsoft.

În ciuda faptului că a avut un preţ destul de piperat la lansare, iar oferta rivalilor HTC a fost ceva mai accesibilă, Lumia 920 a reuşit să devină cel mai popular telefon Windows Phone. Acesta a depăşit uşor vechiul lider Lumia 800, care aparţine generaţiei anterioare de telefoane Windows Phone, ambele produse având o cotă de piaţa rotunjită de 14 procente.

Statisticile, bazate pe datele colectate la nivel global prin intermediul a 494 de aplicaţii Windows Phone care folosesc platforma AdDuplex, arată o dominaţie zdrobitoare a platformei Microsoft de către compania Nokia: 80%. În afara modelelor deja menţionate, care ocupă primele două locuri în topul popularităţii, Nokia a ocupat şi următoarele patru poziţii cu modelele Lumia 710, Lumia 610, Lumia 820 şi Lumia 620. Cele două modele Windows Phone 8 lansate de HTC, 8X şi 8S, îşi alocă patru procente fiecare, iar restul companiilor precum Samsung sau ZTE figurează la categoria „si alţii”.

Adopţia Windows Phone 8 este una rapidă. La începutul lunii martie, acesta ocupa doar 31% din totalul ecosistemului Windows Phone, vechea versiune 7 fiind încă predominantă. Luna aprilie a adus un salt vizibil la 43% şi promisiunea depăşirii versiunii 7 într-o lună sau două.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News