Nokia 8.1 Plus va fi lansat foarte curând

22.10.2018
Nokia 8.1 Plus va fi lansat foarte curând

China pare să fie o piaţă extrem de importantă pentru HMD Global, majoritatea telefoanelor sale fiind anunţate şi lansate mai întâi în această regiune înainte de debutul global. Nokia X7, prezentat săptămâna trecută nu va rămâne foarte mult timp exclusiv Chinei, însă este posibil să fie lansat în vest sub un alt nume, care sugerează că vom avea de a face cu o schimbare a modului în care sunt poziţionate telefoanele companiei pe diverse segmente de piaţă.

Noi zvonuri referitoare la Nokia X7 sugerează că acesta nu va ajunge pe piaţa din vest sub numele Nokia 7.1 Plus, cum era de aşteptat, după ce modelele X5 şi X6 au fost lansate drept Nokia 5.1 Plus şi 6.1 Plus. Se pare că seria Nokia 8 va fi coborâtă un nivel, X7 devenind Nokia 8.1 Plus pe piaţa internaţională. Originalul Nokia 8, din 2017, era un model flagship, cu specificaţii de top, în timp ce noul Nokia 8.1 Plus va veni echipat cu Snapdragon 710, modelul de chipset mid-range premium de la Qualcomm.

Telefonul este echipat şi cu un display de 6,2” cu rezoluţie Full HD+, 4 sau 6 GB RAM, 64 sau 128 GB spaţiu de stcare şi un sistem dual-camera performant cu lentile Zeiss cu senzori în format 12 + 13 megapixeli cu stabilizare optică şi diafragmă f/1.8. Acesta este aşteptat cândva în noiembrie sau decembrie.

Acest lucru pare să pregătească terenul pentru lansarea unui nou model flagship de la HMD Global sub forma lui Nokia 9, modelul mult aşteptat care ar putea fi echipat cu cinci senzori foto, urmând a fi probabil primul de acest gen de pe piaţă. Lansarea acestui model este aşteptată în luna februarie 2018, probabil în cadrul Mobile World Congress.

Sursa acestor informaţii sugerează că va exista însă şi un model Nokia 7.1 Plus pe piaţa din vest, care va fi echipat însă cu un chipset Snapdragon 670, model mid-range din gama superioară care încă nu a fost anunţat în mod oficial. Cel mai probabil, acesta va fi prezentat după noul model de top pentru 2018, noul Snapdragon 855.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult