Nokia 9 a fost testat de FCC. Vine cu hardware high-end şi ecran OLED edge-to-edge

20.12.2017
Nokia 9 a fost testat de FCC. Vine cu hardware high-end şi ecran OLED edge-to-edge

Nokia 9 este în continuare un secret protejat al companiei finlandeze HMD Global, însă din când în când aflăm câteva informaţii din surse mai mult sau mai puţin oficiale. Cele mai noi informaţii vin de la FCC, Comisia Federală a Telecomunicaţiilor din Statele Unite ale Americii, care au testat o versiune a telefonului pentru a verifica conformitatea cu standardele ţării. Acestea dezvăluie câteva detalii despre hardware-ul intern şi confirmă o parte din zvonurile care circulau pe internet în ultimele săptămâni.

Conform FCC, noul Nokia 9 va păstra platforma hardware a modelului de top precedent, Nokia 8, având la bază acelaşi chipset Snapdragon 835. Întrucât lansarea va avea loc în următoarele câteva săptămâni, HMD nu pare să aştepte lansarea noului model de procesor de la Qualcomm, Snapdragon 845. Alături de procesorul de top din prezent se regăsesc 128 GB spaţiu de stocare pe format UFS 2.1, un sistem dual camera 12 + 13 megapixeli, o cameră frontală de 5 megapixeli şi un acumulator de 3.250 mAH. Display-ul de 5,5” este construit pe tehnologie OLED şi este produs de LG, în timp ce încărcătorul din pachet va garanta încărcare rapidă.

Având în vedere că Nokia 9 va fi un model de smartphone cu ecran edge-to-edge, probabil că dimensiunile sale vor fi mai mici decât ale modelului Nokia 8, sau foarte apropiate, display-ul fiind doar cu puţin mai mare (5,5” vs. 5,3”).

Cel mai probabil, Nokia 9 va intra pe piaţă la un preţ premium, comparabil cu cel al concurenţei directe de pe segmentul high-end. Zvonurile spun că telefonul va fi lansat mai întâi în China în luna ianuarie şi abia din primăvară în restul lumii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult