Nokia 9 ar putea fi anunţat la MWC 2019. CEO-ul HMD confirmă organizarea unui eveniment de prezentare

25.01.2019
Nokia 9 ar putea fi anunţat la MWC 2019. CEO-ul HMD confirmă organizarea unui eveniment de prezentare

În ultimii câţiva ani, HMD Global a avut o prezenţă importantă în cadrul Mobile World Congress la Barcelona, acolo anunţând an de an gama de dispozitive Nokia cu Android pentru anul următor. CEO-ul HMD, Juho Sarvikas, a confirmat şi pentru 2019 data la care compania sa va ţine un eveniment de prezentare, în care sunt aşteptate noi dispozitive mid-range de la Nokia, cât şi un nou flagship, mult aşteptatul Nokia 9 PureView cu 5 camere foto.

Momentan nu este clar ce va aduce HMD Global pe scena MWC 2019, însă ştim când va ţine prezentarea oficială. Data este stabilită pentru 24 februarie, cu o zi înainte de deschiderea porţilor târgului MWC (anul acesta, evenimentul are loc între 25 şi 28 februarie). Servikas nu a comunicat încă locul exact al evenimentului în Barcelona şi nici ora la care acesta va avea loc. Cel mai probabil însă vom afla aceste detalii mai aproape de începutul MWC, întrucât HMD obişnuieşte să transmită conferinţele de presă live pe internet.

Pe lângă Nokia 9 PureView, care ar trebui să devină noul flagship al companiei, sunt aşteptate şi câteva modele pentru piaţa „mainstream”. Zvonurile din ultimele câteva săptămâni sugerează lansarea a două dispozitive mid-range cu ecran perforat, HMD sărind pe noul trend de design mai repede decât a reuşit în trecut cu ecranele 18:9 şi ecranele cu notch. Acestea ar putea fi Nokia 6.2, noul model de medie principal pentru anul 2019, urmaşul originalului Nokia 6, primul telefon cu Android de la HMD Global, în timp ce al doilea ar putea fi Nokia 8.1 Plus, varianta cu ecran perforat a telefonului mid-range premium lansat în toamna anului trecut.

Nu în ultimul rând, Nokia ar putea aduce pe piaţă şi noi versiuni actualizate ale dispozitivelor din gama inferioară precum noi modele Nokia 1, Nokia 2 şi Nokia 3, care ar putea beneficia de sistem de operare Android Go.

Având în vedere că în 2017 şi 2018 Nokia a venit şi cu noi modele de dispozitive mobile „non-smart”, aducând pe piaţă Nokia 3310 şi 8810 3G în variante actualizate, există posibilitatea ca această tradiţie să continue şi în 2019. Având în vedere istoria bogată de telefoane „celebre” de la Nokia, cu siguranţă lansările de acest gen pot continua pentru mulţi ani de acum înainte.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult