Nokia 9 ar putea integra un sistem dual-camera cu zoom

Nokia 9 ar putea integra un sistem dual-camera cu zoom

În ultimele câteva săptămâni am aflat destul de multe informaţii despre Nokia 9, următorul flagship de la HMD Global, care promite hardware de top şi un design nou, acesta urmând să fie primul model al companiei cu ecran edge-to-edge. Noi informaţii despre acest dispozitiv extrase chiar din aplicaţia de cameră din beta-ul de Android Oreo pentru Nokia 5 sugerează că Nokia 9 va fi şi un dispozitiv „bine dotat” la capitolul foto.

Nokia 8 a venit cu destule funcţii foto interesante, însă camerele sale pur şi simplu nu au putut concura cu oferta superioară a concurenţei. În ciuda faptului că a HMD a ales pentru modelul de top din prezent un sistem dual-camera, acesta nu oferă funcţii avansate precum zoom sau mod portret, lucru care se pare că va fi rezolvat pe Nokia 9.

Cei care au descărcat beta-ul pentru Nokia Oreo dedicat lui Nokia 5 au observat printre sursele aplicaţiei de cameră o serie de pictograme noi, care nu sunt folosite pe niciun alt dispozitiv Nokia de până acum. Este vorba de butonul Telephoto, care oferă două setări: 1X şi 2X, sugerând că Nokia 9 va beneficia de un sistem dual-camera similar cu cel de pe iPhone X şi Galaxy Note8. Camera normală, wide-angle, nu va fi probabil foarte diferită faţă de cea de pe Nokia 8.

Utilizarea unui astfel de sistem foto alături de lentilele dezvoltate de ZEISS ar trebui să pună în sfârşit noile Nokia în topul dispozitivelor performante la acest capitol. Nokia 9 este aşteptat în luna ianuarie, debutul urmând să aibă loc în China, în timp ce lansarea globală ar putea avea loc după Mobile World Congress 2018.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult