Nokia 9.2, următorul flagship de la HMD Global, ar putea fi amânat pentru integrarea unui procesor mai performant

03.01.2020
Nokia 9.2, următorul flagship de la HMD Global, ar putea fi amânat pentru integrarea unui procesor mai performant

Nokia 9 PureView a fost unul dintre eşecurile anului 2019, telefonul high-end de la HMD Global fiind lovit de o serie de probleme, mai mult sau mai puţin evitabile. Pentru a se asigura că istoria nu va fi repetată, producătorul finlandez pare să fi mutat lansarea succesorului său, modelul Nokia 9.2 pentru cea de-a doua jumătate a anului 2020, noul dispozitiv promiţând să fie mai apropiat de ceea ce putem numi un smartphone „flagship”.

Zvonuri publicate de Nokia Anew, o sursă reputabilă de informaţii neoficiale legate de dispozitivele Nokia, spun că următorul dispozitiv din gama Nokia 9, modelul 9.2 PureView, va fi lansat abia în toamna acestui an, nu în primăvară, cum era iniţial aşteptat. Motivul este faptul că HMD Global doreşte să aibă destul timp pentru a putea integra un chipset Snapdragon 865, în locul unui model Snapdragon 855, cum era iniţial aşteptat.

Se pare că HMD Global nu are acces atât de uşor şi nici nu au echipe de ingineri destul de mari care să permită implementarea unui chipset nou într-un timp foarte scurt. Din acest motiv, Nokia 9 PureView a fost lansat anul trecut cu Snapdragon 845, în timp ce toate telefoanele high-end noi veneau cu noul Snapdragon 855. Pentru a rupe această tradiţie care punea modelele Nokia cu un an în urma concurenţei la capitolul performanţă, compania ar putea acum să apeleze la o lansare întârziată.

Desigur, procesorul uşor învechit nu a fost singurul dezavantaj pe care Nokia 9 l-a avut. Telefonul venea cu un sistem de cinci camere foto pe partea din spate, însă acestea nu erau stabilizate, nu veneau cu funcţii foto avansate precum night mode, nu ofereau mai multe perspective şi realizau fotografii foarte lent. Pe timp de zi, acestea oferă o plajă dinamică foarte bună, însă nu este de ajuns ca o cameră să facă fotografii într-un singur scenariu bun, într-o piaţă din ce în ce mai competitivă la acest capitol.

Mai mult, senzorul de amprentă integrat în display, o premieră pentru dispozitivele Nokia de top, s-a dovedit a fi de calitate slabă, putând fi „păcălit” chiar şi cu un pachet de gumă de mestecat. Toate aceste dezavantaje au dus la vânzări slabe şi scăderi de preţ masive în ultimele câteva luni. Se pare că HMD Global doreşte însă să aducă pe piaţă un dispozitiv high-end competitiv, iar amânarea succesorului Nokia 9.2 pare să fie o decizia corectă.

Rămâne de văzut însă cât a învăţat compania din greşelile de anul trecut.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult