Nokia a lansat 515, un featurephone elegant cu carcasă monobloc din aluminiu

29.08.2013
Nokia a lansat 515, un featurephone elegant cu carcasă monobloc din aluminiu

Nokia a pariat viitorul diviziei sale de smartphone-uri pe încă insuficient apreciatul Windows Phone, devenind totodată motorul creşterii platformei şi cel mai serios partener pe care Microsoft l-ar fi putut visa vreodată. Compania nu uită însă că piaţa featurephone este încă importantă, iar noul telefon 515 chiar aduce un design elegant, rezervat în general pentru clasa smartphone superioară.

Nokia 515 oferă o carcasă monobloc fabricată dintr-o singură bucată de aluminiu şlefuit, tastatura numerică fiind construită din policarbonat turnat. De un tratament special s-a bucurat şi ecranul de 2,4” cu rezoluţie QVGA, acesta fiind acoperit cu Gorilla Glass şi folosind cunoscutul filtru de polarizare ClearBlack, care-i oferă o lizibilitate foarte bună în lumina solară. Din păcate, acesta foloseşte doar un panou LCD cu 256 de mii culori.

Nokia 515 oferă o cameră foto cu senzor de 5 MP şi activare vocală, pentru a suplini lipsa unei camere frontale, Panorama şi captură în rafală. Pe lista specificaţiilor mai pot fi găsite o memorie internă de 256 MB, slot MicroSDHC, Bluetooth 3.0 şi modem HSPA+ cu compatibilitate HD Voice. Terminalul va fi disponibil şi în versiune Dual SIM, oferind şi facilitatea Easy Swap de memorare şi comutare rapidă între mai multe profiluri de reţea.

Noul telefon Nokia rulează cunoscutul S40, acesta venind preinstalat cu Nokia Xpress Browser şi aplicaţiile Facebook, Twitter şi Nimbuzz.

Telefonul are dimensiuni de 114 x 48 x 11 mm şi o greutate de 101 grame. Bateria interna promite un timp de standby de 38 de zile, 10 ore de convorbiri 2G şi 5,3 de convorbiri 3G. Telefonul va ajunge pe piaţă din luna septembrie, începând cu pieţele din Rusia, Elveţia, Germania şi Polonia, la un preţ de 115€ fără taxe.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News