Nokia abandonează suportul pentru MeeGo şi Symbian cu doi ani mai devreme

10.10.2013
Nokia abandonează suportul pentru MeeGo şi Symbian cu doi ani mai devreme

Imediat după ce a anunţat că va adopta platforma Windows Phone pentru viitoarele sale smartphone-uri, Nokia a afirmat că sistemele de operare Symbian şi MeeGo vor continua să primească suportul companiei cel puţin până în 2016. Dacă mai sunteţi încă îndrăgostit de camera foto de pe 808 PureView sau aţi pariat pe unicul model MeeGo lansat, avem însă nişte veşti proaste.

Deşi Nokia a acordat o perioadă de graţie generoasă utilizatorilor care foloseau platformele software la care compania a renunţat, noul proprietar Microsoft nu pare dispus să-şi mai piardă timpul cu astfel de detalii: dezvoltatorii Symbian si MeeGo au fost anunţaţi că suportul pentru aceste două platforme va înceta începând cu data de 1 ianuarie 2014.

Conform declaraţiei oficiale, magazinele de aplicaţii pentru cele două platforme vor funcţiona în continuare şi după  această dată, iar producătorii de aplicaţii vor primi în continuare beneficiile pentru conţinutul vândut, însă aceştia nu vor mai putea publica produse noi şi nu vor mai putea actualiza conţinutul deja existent.

Această stare de fapt condamnă magazinele de aplicaţii Symbian şi MeeGo la o stagnare eternă, utilizatorii trebuind să se mulţumească cu aplicaţiile existente în stadiul în care acestea se vor afla la data de 1 ianuarie, sau să migreze către alte platforme.

Nokia a explicat această decizie prin concentrarea tuturor eforturilor către Windows Phone şi Asha, ceea ce nu va mai lăsa loc pentru alte ecosisteme. Trebuie subliniat că această decizie se referă doar la magazinele pentru aplicaţii şi conţinutul acestora, platformele hardware urmând să fie întreţinute în continuare. Cum MeeGo nu a mai primit o actualizare din iulie 2012, iar ultima actualizare Symbian  are şi ea un an vechime, nu ar trebui să vă aşteptaţi la minuni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News