Nokia Asha 205, un featurephone cu integrare Facebook şi tastatură hardware

26.11.2012
Nokia Asha 205, un featurephone cu integrare Facebook şi tastatură hardware

Familia de terminale mobile accesibile Asha a finlandezilor de la Nokia s-a îmbogăţit astăzi cu două noi modele, versiune Asha 205 şi Asha 205 Dual adăugându-se celorlalţi 12 membri ai familiei.

Cele două modele sunt practic identice, singura diferenţă între acestea fiind suportul Dual SIM, care însă nu oferă Dual Standby ci doar posibilitatea de schimbare din mers a cartelei şi memorarea a cinci profiluri pentru operatori.

Bazat pe platforma S40, terminalul este prezentat de producător ca o soluţie pentru amatorii de socializare virtuală, acesta oferind o tastatură QWERTY pentru introducerea comodă a textului si un buton dedicat pentru activarea aplicaţiei Facebook. O altă noutate software este Slam, o metodă de partajare prin intermediul adaptorului Bluetooth între două terminale care nu mai necesită împerecherea prealabilă.

Pe lângă aplicaţia Facebook, Asha 205 va veni preinstalat şi cu clienţii Twitter şi eBuddy, precum şi cu 40 de jocuri de la Electronic Arts care vor putea fi descărcate separat.

Dincolo de aceste noutăţi, Asha 205 este un featurephone modest la fel ca restul membrilor acestei numeroase familii. Acesta oferă un ecran cu diagonală de 2,4”, 65 de mii de culori si rezoluţie QVGA, conectivitate GPRS şi EDGE quad-band, cameră foto VGA, Bluetooth 2.1 şi 10MB de memorie internă, care pot fi extinşi cu un card MicroSD.

Terminalul are dimensiuni de 13 x 61 x 13mm, o greutate de 93 de grame şi o baterie care promite 37 de zile de stand-by şi 11 ore de convorbiri. Versiunea Dual SIM foloseşte aceeaşi baterie, oferind în consecinţă şi un timp de stand-by mai redus, de 25 de zile.

Ambele versiuni vor fi lansate în acest trimestru şi vor avea un preţ de 62 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News