Nokia Asha 501 – colorat, tactil şi accesibil

Nokia Asha 501 - colorat, tactil şi accesibil

Carcasele colorate au devenit din ce în ce mai obişnuite în oferta Nokia. Producătorul finlandez vine acum cu un nou telefon mobil din gama Asha, disponibil în nu mai puţin de şase culori. Nokia Asha 501 aduce nu doar o integrare cu noile linii de design, dar şi un nou format pentru telefoanele non-smartphone. Mai mult, platforma S40 cu care eram obişnuiţi a fost înlocuită cu un nou sistem de operare, despre care Nokia spune că este mai rapid şi mai flexibil. Primele clipuri de prezentare ne duc cu gândul la MeeGo, sistemul care a fost instalat pe Nokia N9. El este bazat pe gesturi ample realizate pe ecranul sensibil la atingere.

Nokia Asha 501 - colorat, tactil şi accesibil

Nokia Asha 501 este dotat cu un ecran de 3” cu rezoluţie de 240×320 pixeli. Pe capacul detaşabil din spate se găsesc o cameră foto de 3,2 MP şi un difuzor. Pe latura din dreapta găsim butoanele pentru volum şi butonul pentru deblocare. Surpriza principală este dată de eliminarea butoanelor fizice pentru apel de sub ecran. Asha 501 are un singur buton Back. Tastatura virtuală ocupă jumătate din ecran atunci când este afişată.

Din punct de vedere al specificaţiilor, noul telefon Nokia nu excelează, fiind dedicat segmentului entry level. Primim modul WiFi, însă vitezele de transfer de date 3G nu sunt suportate. Nokia Xpress browser va încărca destul de repede paginile web, acestea fiind trecute prin serverele companiei în prealabil. Asha 501 vine cu aplicaţii pentru Facebook, Twitter, Weather Channel şi mesagerie instantanee. Memoria internă de 4 GB poate fi extinsă cu un card microSD. Nokia Asha 501 ca fi disponibil în Q2 2013 la preţul de 99 $. Pentru cei interesaţi, Nokia va oferi şi o versiune dual SIM.

Nokia Asha 501 - design simplu şi plăcut

Nokia Asha 501 va fi disponibil şi în versiune dual SIM

Urmărește Go4IT.ro pe Google News