Nokia C1, un smartphone cu Windows 10 Mobile şi Android în dual-boot?

26.11.2015
Nokia C1, un smartphone cu Windows 10 Mobile şi Android în dual-boot?

Nokia C1 ar trebui să fie primul smartphone lansat oficial sub brandul Nokia, după vânzarea diviziei de terminale mobile către Microsoft. Din fericire, acordul semnat cu Microsoft în urma căruia Nokia nu poate lansa noi modele smartphone mai  devreme de toamna anului viitor nu împiedică pregătirea unei noi game de produse cu design original, care să redea companiei strălucirea de altă dată.

Nokia C1

Nokia C1 pare să fie unul dintre aceste exemple, însă detalii esenţiale cum ar fi designul exterior şi specificaţiile hardware nu sunt cunoscute cu exactitate. Pe de o pare, am putut admira mai multe imagini de prezentare generate pe calculator, însă acestea nu corespund cu o trăsăturile unui presupus telefon prototip demonstrat în această toamnă ca fiind viitorul model Nokia C1.

Între timp, o nouă interpretare a designului Nokia scoate la iveală un detaliu cel puţin interesant, anume că finlandezii ar pregăti un smartphone cu sistem Android şi Windows 10 Mobile, selectabile la pornirea dispozitivului. O variantă ceva mai credibilă ar fi ca Nokia să lanseze două variante ale aceluiaşi smartphone, fiecare rulând un sistem de operare diferit.

Cert este că Nokia a confirmat oficial că va continua să producă şi telefoane cu sistem de operare Windows, chiar dacă rezultatele obţinute în trecut cu această platformă nu a fost tocmai demne de laude. De partea cealaltă, Microsoft ca şi dezvoltator al platformei Windows 10 Mobile are tot interesul să vadă propriul OS sub degetele cât mai multor utilizatori, continuarea colaborării cu Nokia fiind astfel perfect justificată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult