Nokia E63: smartphone cu tastatură QWERTY şi Wi-Fi la 200 de Euro

12.11.2008
Nokia E63: smartphone cu tastatură QWERTY şi Wi-Fi la 200 de Euro

Nokia E63 este de astăzi oficial noul smartphone finlandez dedicat nu doar oamenilor de afaceri şi celor cu mulţi bani ci recomandat tuturor persoanelor care doresc un dispozitiv performant la un preţ cât se poate de accesibil. Nokia E63 va sosi în magazine la nivel global chiar din această lună şi va costa 199 Euro fără taxe.

Nokia E63Nokia E63 îţi pune la dispoziţie foarte utila tastatură QWERTY, alături de conectivitatea Wi-Fi pentru accesul la Internet. Preţul relativ scăzut a dus totuşi la un compromis destul de greu de acceptat de către cei care au nevoie de viteze mari de navigare pe Internet: E63 nu beneficiază de conectivitate HSDPA, doar 3G (384 Kbps). Restul specificaţiilor îl încadrează de minune în peisajelor telefoanelor inteligente: sistem de operare Symbian S60 3rd Edition cu Feature Pack 1, browser full HTML, cameră de 2 MP, slot microSD, ecran de 2.36 inch şi 320 x 240 pixeli rezoluţie, organizator cu profil business şi aplicaţii Office. Foarte interesantă este şi opţiunea pentru stocarea informaţiilor de pe PC pe serverele Ovi (gratuit până la 1 GB), prin accesarea directă a acestora de pe telefon.

Autonomia va mulţumi cu siguranţă pe toată lumea: 18 zile de stand-by şi până la 11 ore de convorbiri, cel puţin aşa scrie pe hârtie. Practic, ştim cu toţii că un smartphone nu duce mai mult de patru zile în condiţii obişnuite de utilizare. Aşadar, Nokia E63 are mari şanse să fie urmaşul lui E51 din punct de vedere al popularităţii, căci până şi dimensiunile sunt cât se poate de rezonabile (113 x 59 x 13 mm, 126 grame) ţinând cont că noul smartphone are tastatură QWERTY fizică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News