Nokia G11 este un telefon cu autonomie de trei zile, anunțat la un preț atractiv

15.02.2022
Nokia G11 este un telefon cu autonomie de trei zile, anunțat la un preț atractiv

Succesor pentru modelul G10 de anul trecut, Nokia G11 vine cu acumulator generos și suficientă memorie RAM, putând rula fără probleme aplicații și jocuri de Android mai puțin pretențioase.

Adresat cumpărătorilor cu buget modest, dar care doresc să beneficieze măcar de strictul necesar, Nokia G11 este versiunea și mai low-cost a modelului G21 prezentat în urmă cu puțin timp, livrat cu camere foto mai puțin performante și o construcție cu finisaje din plastic texturat.

Motorizat de același chipset Unisoc T606, telefonul dispune însă de numai 3GB memorie RAM și 32GB stocare internă, cea din urmă putând fi extinsă cu până la 512GB prin atașarea unui card de memorie microSD.

Deși este o soluție low-cost, ecranul LCD cu rezoluție HD+ și diagonală 6.5 inch suportă totuși rată de refresh la 90Hz. În practică, experiența în jocuri ar putea fi chiar mai bună, producătorul HMD Global selectând o interfață touch cu rată de eșantionare la 180Hz, comparabilă soluțiilor întâlnite pe telefoane de gaming consacrate.

Nokia G11

Configurația foto are ca element principal un modul principal de 13MP, alăturat unei camere de 2MP care deservește atât funcția Macro, cât și aplicarea efectelor de profunzime în pozele tip portret. Deasupra ecranului decupat după modelul „picătură” găsim o cameră selfie de 8MP.

Esențial celor care petrec multe ore cu telefonul în mână, acumulatorul lui Nokia G11 oferă o capacitate generoasă de 5050mAh și suport pentru încărcare rapidă de 18W. Totuși, pentru un timp de încărcare mai mic de două ore va trebui să procuri adaptorul AC din altă parte, cel inclus în pachetul cu accesorii fiind limitat la puterea de 10W.

Prezentat într-o carcasă cu finisaje texturate și ecran decupat pe contur, Nokia G11 va fi disponibil pe piața europeană cu prețul de 159 euro, în versiuni de culoare Ice Blue și Charcoal Gray.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult