Nokia G50 5G este un telefon 5G cu preț de buget, pregătit de lansare în piața europeană

22.09.2021
Nokia G50 5G este un telefon 5G cu preț de buget, pregătit de lansare în piața europeană

Anunțat deja în Marea Britanie cu prețul de 199 lire sterline, Nokia G50 5G este adresat celor aflați în căutarea unui telefon 5G cu ecran cât mai mare și autonomie bună a bateriei.

Livrat de producătorul chinez HMD Global, Nokia G50 5G are ca principal element de atracție ecranul cu diagonală 6.82 inch. Însă acesta este un model LCD bazat pe tehnologii de generație ceva mai veche, decupat pentru camera frontală după modelul „picătură” și cu „bărbie” proeminentă lăsată la partea de jos, decorată fără prea mult succes logoul brandului finlandez. Raportată unei diagonale de afișare potrivită mai degrabă unei tablete din gama compactă, rezoluția 1560×720 pixeli nu favorizează o claritate deosebită a imaginii, însă ar putea ajuta la obținerea unei autonomii crescute a bateriei.

Fără mari pretenții la partea de performanță, configurația de nivel entry-level are la bază chipsetul Snapdragon 480 5G, ajutat cu 4GB memorie RAM, respectiv 64GB sau 128GB stocare internă (în funcție de nivelul de echipare ales).

Pe lista principalelor dotări găsim un sistem triple camera cu senzor principal de 48MP, cameră ultra-wide de 5MP și senzor dedicat pentru aplicarea efectelor de profunzime (DoF). Camera frontală este un model de 8MP, lăudat cu funcție de stabilizare mod și mod de captură Night Selfie.

Alături de conectivitatea 5G, acumulatorul de 5000 mAh ar trebui să fie încă un atu, promițând sub configurația dată până la două zile de autonomie. Din păcate, deși telefonul suportă încărcare rapidă la putere de 18W, pachetul cu accesorii include doar un adaptor AC de 10W, mult mai lent. În cutie mai găsim și o husă de protecție din TPU (silicon transparent). Protectorul pentru ecran vine pre-aplicat.

Nokia G50 5G update

HMD Global promite pentru Nokia G50 5G cel puțin doi ani cu acces garantat la noi versiuni firmware (inclusiv Android 12 și Android 13), respectiv trei ani de acces la actualizări de securitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult