Nokia îmbunătăţeşte stabilitatea conexiunilor de internet mobil

21.02.2012
Nokia îmbunătăţeşte stabilitatea conexiunilor de internet mobil

Nokia Siemens Networks a anunţat că va demonstra la Mobile World Congress o tehnologie numită HSPA+ Multiflow, menită să îmbunătăţească stabilitatea conexiunilor de internet mobil, permiţând telefoanelor ajunse la marginea razei de acoperire a unei celule din reţeaua de telefonie să se conecteze simultan la un al doilea punct de comunicaţie aflat în apropiere.

Nokia îmbunătăţeşte stabilitatea conexiunilor de internet mobil

Noua tehnologie vine cu nişte promisiuni îndrăzneţe, cum ar fi dublarea vitezelor de transfer şi reducerea cu 50 % a latenţelor faţă de reţelele HSPA+ actuale.

Conform companiei, tehnologia HSPA+ Multiflow nu ocupă paţiu de frecvenţă suplimentar şi poate fi implementată de companiile de telefonie mobilă printr-un simplu update software. Din păcate nu acelaşi lucru poate fi spus şi despre telefoanele mobile sau modem-uri 3G aflate în posesia utilizatorilor, acestea având nevoie de un nou chipset pentru a beneficia de suport Multiflow.

După demonstraţia realizată în parteneriat cu Qualcomm, Nokia speră să obţină standardizarea tehnologiei HSPA+ Multiflow până la jumătatea acestui an, urmând ca primele produse comerciale să ajungă pe piaţă către sfârşitul anului 2013.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News